Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pehmeästi riimisuolattua lohta sahramimuhennetuin perunoin

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kg tuoretta lohta
  • 80 g suolaa
  • 40 g sokeria
  • 1 tl rouhittua valkopippuria

Sahramimuhennetut perunat

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ g sahramia
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 400 g keitettyjä perunoita
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Riimisuolattu lohi: Sekoita suola, valkopippuri ja sokeri. Fileoi lohi ja riimisuolaa fileet suolaseoksessa, anna seistä kylmässä vähintään vuorokausi.

2. Sahramimuhennetut perunat: Keitä kerma ja lisää sahramia maun mukaan. Puhdista ja paloittele sipuli, viipaloi perunat ja laita ne kermaan. Anna porista miedolla lämmöllä sopivaan koostumukseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Viipaloi lohi niin, että jokainen ruokailija saa ainakin 4-5 viipaletta. Asettele lohi kauniisti lautasille, mausta halutessasi suolalla ja kiepauta päälle hieman pippuria myllystä. Tarjoile höyryävän kuuman peruna-sipulimuhennoksen kera.

Lisää aiheesta:

Lohta tillikastikkeellaLohipaistosPehmeästi riimisuolattua lohta sahramimuhennetuin perunoinRiimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssaKardemummalohi ja wasabimuusiLohivanukas riimisuolatusta lohesta
GraavilohiKanaruokaGluteenitonPääruoatKalaruoka

Useimmat rakastavat lohta kaikissa muodoissa. Eräiden mukaan lohta ja sipulia ei pidä yhdistää, mutta miksi ei? Sahramissa muhennetut perunat ja sipuli antavat herkullista makua tälle ruokalajille. Lohi kannattaa pakastaa 2 vuorokautta ennen riimisuolausta.

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin