Pehmeästi riimisuolattua lohta sahramimuhennetuin perunoin
Sahramissa muhennetut perunat ja sipuli antavat herkullista makua tälle ruokalajille. Lohi kannattaa pakastaa 2 vuorokautta ennen riimisuolausta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg tuoretta lohta
- 80 g suolaa
- 40 g sokeria
- 1 tl rouhittua valkopippuria
Sahramimuhennetut perunat
- 2 dl kuohukermaa
- ½ g sahramia
- 1 nippu kevätsipulia
- 400 g keitettyjä perunoita
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Riimisuolattu lohi: Sekoita suola, valkopippuri ja sokeri. Fileoi lohi ja riimisuolaa fileet suolaseoksessa, anna seistä kylmässä vähintään vuorokausi.
2. Sahramimuhennetut perunat: Keitä kerma ja lisää sahramia maun mukaan. Puhdista ja paloittele sipuli, viipaloi perunat ja laita ne kermaan. Anna porista miedolla lämmöllä sopivaan koostumukseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Viipaloi lohi niin että jokainen ruokailija saa ainakin 4-5 viipaletta. Asettele lohi kauniisti lautasille, mausta halutessasi suolalla ja kiepauta päälle hieman pippuria myllystä. Tarjoile höyryävän kuuman peruna-sipulimuhennoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka