Pehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipulia

Italialainen puuro, eli polenta maistuu taivaallisen täyteläiseltä tässä keittiömestari Sami Tallbergin reseptissä korvasienien ja sipulien kera.

Ainekset

  • 2 dl polentaa
  • 8 dl maustamatonta Alpro soya -soijajuomaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia, hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 6 isoa salottisipulia
  • 5 rkl öljyä
  • 0,5 l kasvis- tai kanalientä
  • 200g korvasieniä, esikäsiteltynä eli ryöpättynä ja huuhdeltuna
  • 4 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kiehauta soijajuoma.

2. Lisää joukkoon polenta ja muut ainekset. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuutin ajan välillä sekoitellen kunnes seos paksunee kuten mannapuuro.

3. Lisää joukko soijajuoma ja sekoita hyvin.

4. Sillä välin kun polenta hautuu miedolla lämmöllä karamellisoidut sipulit: Leikkaa sipulit puoliksi, ruskista öljyssä kuumalla pannulla.

5. Lisää joukkoon valkosipuli ja kana- tai kasvisliemi. Anna hautua puolisen tuntia kunnes sipulit ovat pehmenneet ja lähes kaikki neste haihtunut.

6. Paloittele ryöpätyt ja huuhdellut korvasienet. Lisää persilja ja yhdistä sipuliseokseen.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.