Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipulia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Italialainen puuro, eli polenta maistuu taivaallisen täyteläiseltä tässä keittiömestari Sami Tallbergin reseptissä korvasienien ja sipulien kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 dl polentaa
  • 8 dl maustamatonta Alpro soya -soijajuomaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia, hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 6 isoa salottisipulia
  • 5 rkl öljyä
  • 0,5 l kasvis- tai kanalientä
  • 200g korvasieniä, esikäsiteltynä eli ryöpättynä ja huuhdeltuna
  • 4 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kiehauta soijajuoma.

2. Lisää joukkoon polenta ja muut ainekset. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuutin ajan välillä sekoitellen kunnes seos paksunee kuten mannapuuro.

3. Lisää joukko soijajuoma ja sekoita hyvin.

4. Sillä välin kun polenta hautuu miedolla lämmöllä karamellisoidut sipulit: Leikkaa sipulit puoliksi, ruskista öljyssä kuumalla pannulla.

5. Lisää joukkoon valkosipuli ja kana- tai kasvisliemi. Anna hautua puolisen tuntia kunnes sipulit ovat pehmenneet ja lähes kaikki neste haihtunut.

6. Paloittele ryöpätyt ja huuhdellut korvasienet. Lisää persilja ja yhdistä sipuliseokseen.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuistaBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraKyljykset korvasienimuhennoksellaKyljykset persialaisella riisilläKermainen vesikrassikeittoParsakaalikeitto
PolentaKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaSienisatoPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Polenta
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Maissimuhennosta ja vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Polentaa paistetun parsan ja peston kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattua polentaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tattipolenta