Pehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipulia
Italialainen puuro, eli polenta maistuu taivaallisen täyteläiseltä tässä keittiömestari Sami Tallbergin reseptissä korvasienien ja sipulien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl polentaa
- 8 dl maustamatonta Alpro soya -soijajuomaa
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia, hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 6 isoa salottisipulia
- 5 rkl öljyä
- 0,5 l kasvis- tai kanalientä
- 200g korvasieniä, esikäsiteltynä eli ryöpättynä ja huuhdeltuna
- 4 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kiehauta soijajuoma.
2. Lisää joukkoon polenta ja muut ainekset. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuutin ajan välillä sekoitellen kunnes seos paksunee kuten mannapuuro.
3. Lisää joukko soijajuoma ja sekoita hyvin.
4. Sillä välin kun polenta hautuu miedolla lämmöllä karamellisoidut sipulit: Leikkaa sipulit puoliksi, ruskista öljyssä kuumalla pannulla.
5. Lisää joukkoon valkosipuli ja kana- tai kasvisliemi. Anna hautua puolisen tuntia kunnes sipulit ovat pehmenneet ja lähes kaikki neste haihtunut.
6. Paloittele ryöpätyt ja huuhdellut korvasienet. Lisää persilja ja yhdistä sipuliseokseen.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta