Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pavut kookosmaidossa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4 dl valkoisia papuja
  • 1 litra vettä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 dl kookosmaitoa

Valmistusohje

1. Liota papuja yön yli. Kaada pavut kattilaan ja vaihda puhdas vesi. Keitä papuja kannen alla, kunnes ne pehmenevät hieman, noin 40-50 minuuttia.

2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatti. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kolme minuuttia. Lisää tomaattikuutio, suola, pippuri ja kurkuma.

3. Kaada vesi pavuista ja lisää pavut sipuliseokseen. Lisää kookosmaito ja anna kiehua ilman kantta 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tämä värikäs papuruoka tarjoillaan alkuperämaassa Tansaniassa riisin kera, mutta se sopii myös erilaisten liharuokien lisukkeeksi. Pavut voit korvata keitetyillä kikherneillä. Ruoka on yhtä maukas sekä lämpimänä että kylmänä.

Lisää aiheesta:

Papuja mausteisessa tomaattikastikkeessaFoul medames, papumuhennosPapugulassi Tonavan tapaanKidneypapucurryPerunacurryPapugulassi
PavutKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pavut
  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 26.10.201609:48
    Pääruoat

    Papusalaatti ja sosekeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyjä vahapapuja

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Valkoisia papuja tomaatin ja avokadosalaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Härkäpapuja ja pecorinoa