Pavut kookosmaidossa
Tämä värikäs papuruoka tarjoillaan alkuperämaassa Tansaniassa riisin kera, mutta se sopii myös erilaisten liharuokien lisukkeeksi. Pavut voit korvata keitetyillä kikherneillä. Ruoka on yhtä maukas sekä lämpimänä että kylmänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl valkoisia papuja
- 1 litra vettä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tomaatti
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 tl kurkumaa
- 2 dl kookosmaitoa
Valmistusohje
1. Liota papuja yön yli. Kaada pavut kattilaan ja vaihda puhdas vesi. Keitä papuja kannen alla, kunnes ne pehmenevät hieman, noin 40-50 minuuttia.
2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatti. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kolme minuuttia. Lisää tomaattikuutio, suola, pippuri ja kurkuma.
3. Kaada vesi pavuista ja lisää pavut sipuliseokseen. Lisää kookosmaito ja anna kiehua ilman kantta 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa