Paul Bertollin kuuluisa kukkakaalikeitto

kukkakaalikeitto keitto kukkakaali
Shutterstock

Kokki Paul Bertollin kuuluisaan kukkakaalikeittoon ei tarvita kuin muutama raaka-aine, silti maku on täydellisen kermainen - ilman kermaa!

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä + ekstraneitsytoliiviöljyä maustamiseen
  • 1 sipuli
  • 1 kukkakaali
  • suolaa
  • n. 1 l vettä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kukkakaalikeitto valmistuu näin:

  1. Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä hiljalleen noin 15 minuuttia.
  2. Paloittele kukkakaali ja lisää kattilaan. Mausta suolalla. Lisää joukkoon 1,5 dl vettä ja nosta lieden lämpötilaa hieman. Peitä kattila kannella ja anna kukkakaalin hautua noin 15-18 minuuttia, tai kunnes se on kypsää. Lisää sitten noin 8 dl vettä, anna kiehahtaa ja keittele 20 minuuttia ilman kantta.
  3. Soseuta keitto (osissa, jos tarpeen) tehosekoittimessa kermaiseksi. Anna jäähtyä 20 minuuttia.
  4. Ohenna keittoa vielä 1-1,5 desilitralla kuumaa vettä. Lämmitä keitto uudelleen kattilassa ja tarjoile lämpimän. Viimeistele annos pienellä lorauksella ekstraneitsytoliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja