Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paul Bertollin kuuluisa kukkakaalikeitto

Shutterstock
Julkaistu 14.02.2020 10:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Paul Bertollin kuuluisaan kukkakaalikeittoon ei tarvita kuin muutama raaka-aine, silti maku on täydellisen kermainen - ilman kermaa!

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä + ekstraneitsytoliiviöljyä maustamiseen
  • 1 sipuli
  • 1 kukkakaali
  • suolaa
  • n. 1 l vettä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kukkakaalikeitto valmistuu näin:

  1. Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä hiljalleen noin 15 minuuttia.
  2. Paloittele kukkakaali ja lisää kattilaan. Mausta suolalla. Lisää joukkoon 1,5 dl vettä ja nosta lieden lämpötilaa hieman. Peitä kattila kannella ja anna kukkakaalin hautua noin 15-18 minuuttia, tai kunnes se on kypsää. Lisää sitten noin 8 dl vettä, anna kiehahtaa ja keittele 20 minuuttia ilman kantta.
  3. Soseuta keitto (osissa, jos tarpeen) tehosekoittimessa kermaiseksi. Anna jäähtyä 20 minuuttia.
  4. Ohenna keittoa vielä 1-1,5 desilitralla kuumaa vettä. Lämmitä keitto uudelleen kattilassa ja tarjoile lämpimän. Viimeistele annos pienellä lorauksella ekstraneitsytoliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoAppelsiininmakuinen porkkana-broilerikeittoHovimestarin nokkoskeittoParsakaalikeittoNokkos-ruohosipulikeittoKaalia intialaisittain
KukkakaalikeittoGluteenitonLaktoositonPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kukkakaalikeitto
  • 14.02.202010:01
    Gluteeniton

    Paul Bertollin kuuluisa kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kukkakaalikeittoa kanafrikadellien kera

  • 02.05.201315:32
    Kananmunaton

    Sami Salosen kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Rapuherkut

    Kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Vihreä kukkakaalikeitto ja munatoast