Pastasalaatti tonnikalalla

Pastasalaatit ovat suosittuja kauppojen lounastiskeillä. Tässä on muunnelma, joka sopii sekä lounaaksi että seisovaan pöytään.

Neljälle

  • 4 annosta pikkupastaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 kananmunaa, 7 minuuttia keitettyjä
  • 2-3 tomaattia, lohkoina
  • 1 prk tonnikalaa vedessä, n. 225 g
  • 1 prk mustia oliiveja
  • suikaloitua jäävuorisalaattia

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 tl vaaleaa dijonsinappia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta, valuta ja sekoita öljyn kanssa.

2. Aseta vadille salaattisuikaleita ja asettele loput ainekset päälle.

3. Sekoita kastike ja lusikoi se salaatille.

Parhaat ruokaohjelmat