Pastasalaatti, paprikaa, sardelleja ja mozzarellaa

Jos pidät enemmän anjoviksista kuin sardelleista, vaihda. Tietenkin voit käyttää vain yhdenkin väristä paprikaa, mutta älä hyppää grillaamisen yli, se tekee paprikasta juuri niin makoisaa.

Neljälle

  • 4 annosta pastaa
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 2 sardellifileetä
  • 60 g mozzarellaa
  • ½ dl mustia oliiveja
  • 8 kaprismarjaa
  • ½ dl lehtipersiljasilppua
  • mustapippuria
  • 1 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele se nopeasti kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.

2. Grillaa paprikat. Laita puolikkaat uunipellille leivinpaperille aivan grillivastuksen alle ja kuumenna grilli huippulämmölle. Anna paprikoiden tulla tummiksi ja rakkulaisiksi, kääntele niitä toisinaan. Pane ne jäähtymään muovipussiin. Vedä niistä kuori sitten irti ja suikaloi paprikat. Poista oliiveista kivet.

3. Hienonna sardellifileet ja leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi. Yhdistä pasta, paprika, sardellit, oliivit ja mozzarella. Jauha myllystä päälle mustapippuria ja tipauta muutama tippa oliiviöljyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja