Pastasalaatti, paprikaa, sardelleja ja mozzarellaa

Jos pidät enemmän anjoviksista kuin sardelleista, vaihda. Tietenkin voit käyttää vain yhdenkin väristä paprikaa, mutta älä hyppää grillaamisen yli, se tekee paprikasta juuri niin makoisaa.

Neljälle

  • 4 annosta pastaa
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 2 sardellifileetä
  • 60 g mozzarellaa
  • ½ dl mustia oliiveja
  • 8 kaprismarjaa
  • ½ dl lehtipersiljasilppua
  • mustapippuria
  • 1 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele se nopeasti kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.

2. Grillaa paprikat. Laita puolikkaat uunipellille leivinpaperille aivan grillivastuksen alle ja kuumenna grilli huippulämmölle. Anna paprikoiden tulla tummiksi ja rakkulaisiksi, kääntele niitä toisinaan. Pane ne jäähtymään muovipussiin. Vedä niistä kuori sitten irti ja suikaloi paprikat. Poista oliiveista kivet.

3. Hienonna sardellifileet ja leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi. Yhdistä pasta, paprika, sardellit, oliivit ja mozzarella. Jauha myllystä päälle mustapippuria ja tipauta muutama tippa oliiviöljyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!