Pasta frutti di mare

Etelä-Italiassa pastakastikkeet ovat usein meheviä ja tulisia voimakkaista mausteista. Tomaateista ja sipulista tehdään kevyt peruskastike. Lisäravinnoksi ja -mauksi lisäät runsaasti simpukoita ja katkarapuja. Tällaiseen maukkaaseen pastaan sopii ohut pasta.

Neljälle

  • 500 g simpukoita (pakastettuja kuorineen)
  • 170 g kuorittuja katkarapuja liemessä
  • 4 annosta vapaavalintaista pastaa
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1 iso keltasipuli
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl jauhettua chiliä
  • 1 prk kuorittuja tomaatteja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kidesokeria
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuli, valkosipuli ja chili. Kaada katkaravuista liemi pannuun. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja sokeri. Keitä kokoon 10 minuuttia meheväksi kastikkeeksi. Lisää hieman hienonnettua persiljaa.

2. Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Poimi useimmat kuoristaan, mutta säästä muutama kuorineen koristeluun.

3. Keitä pasta. Sekoita simpukat ja katkaravut valmiiseen tomaattikastikkeeseen, mutta älä enää keitä, muuten äyriäiset sitkistyvät. Koristele muutamalla kokonaisella simpukalla, ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.