Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta frutti di mare

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 500 g simpukoita (pakastettuja kuorineen)
  • 170 g kuorittuja katkarapuja liemessä
  • 4 annosta vapaavalintaista pastaa
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1 iso keltasipuli
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl jauhettua chiliä
  • 1 prk kuorittuja tomaatteja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kidesokeria
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuli, valkosipuli ja chili. Kaada katkaravuista liemi pannuun. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja sokeri. Keitä kokoon 10 minuuttia meheväksi kastikkeeksi. Lisää hieman hienonnettua persiljaa.

2. Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Poimi useimmat kuoristaan, mutta säästä muutama kuorineen koristeluun.

3. Keitä pasta. Sekoita simpukat ja katkaravut valmiiseen tomaattikastikkeeseen, mutta älä enää keitä, muuten äyriäiset sitkistyvät. Koristele muutamalla kokonaisella simpukalla, ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Etelä-Italiassa pastakastikkeet ovat usein meheviä ja tulisia voimakkaista mausteista. Tomaateista ja sipulista tehdään kevyt peruskastike. Lisäravinnoksi ja -mauksi lisäät runsaasti simpukoita ja katkarapuja. Tällaiseen maukkaaseen pastaan sopii ohut pasta.

Lisää aiheesta:

Kala-äyriäispastaJättikatkaravut kreikkalaisittainScampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuistaTonnikala-pennevuokaTortellinit tomaattikastikkeessaPastaa ja oliivitomaattikastiketta
ÄyriäispastaPastakastikePastat ja nuudelitLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispasta
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalmareita, putkipastaa ja kastiketta

  • 28.02.201310:02
    Laktoositon

    Äyriäispasta

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pasta frutti di mare

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pasta alle vongole

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Kala-äyriäispasta