Parsaa, kylmäsavulohta ja tomaatticoncasse

10.4.2014.

Ainekset

  • Valkoista parsaa
  • Kylmäsavulohta
  • Tomaattia
  • Vinaigrettea
  • Tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuori parsa nupusta poispäin ja leikkaa kuiva tyvi pois, (noin 2 cm tyvestä).

Keitä vedessä, mikä on maustettu suolalla, valkosipulilla , timjamilla ja voilla noin 6-8 minuuttia.

Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi

Kalttaa tomaatit , jäähdytä, kuori ja leikkaa samankokoisiksi kuutioiksi kuin kylmäsavulohi.

Tee tomaattivinigrette ; aja normaali vinaigretin joukkoon yön yli uunissa kuivatut tomaatit blenderin kanssa kauniin sileäksi vinaigretiksi

Tarjoa parsa lämpimänä, laita tomaatti-kylmäsavulohi concasse parsojen päälle mehustamaan annosta, viimeistele tuoreilla basilikan lehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.