Parmankinkkusalaatti

Keväinen parmankinkkusalaatti saa veden kielelle.

4 annosta

  • 100 g maissia
  • 100 g baby pinaattia
  • 1 fenkoli
  • tilliä, hienonnettuna
  • 2 terttutomaattia
  • balsamicovinegretteä
  • 12 siivua parmankinkkua
  • parmesaanijuustoa, lastuina maun mukaan
  • 100 g vuohenjuustoa
  • anispippuria
  • neitsytoliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet astiaan runsaan veden ja jääpalojen kanssa. Aseta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

Kalttaa tomaatit leikkaamalla jokaisen pohjaan ristiviilto ja laitamalla ne kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi. Siirrä tomaatit tämän jälkeen heti kylmään veteen ja kuori ne. Lohko tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Mausta maissi, baby pinaatti ja tomaattihakkelus astiassa tilkalla öljyä ja hyppysellä suolaa. Nostele keoiksi tarjoiluastioille, ja asettele kolme siivua parmankinkkua kekojen päälle.

Valuta fenkoli ja mausta tilkalla öljyä, hyppysellisellä suolaa ja hienonnetulla tillillä. Asettele tämän jälkeen pieni keko fenkolia parmankinkun päälle. Koristele lopuksi parmesaanilastuilla, vuohenjuustopaloilla, anispippurilla ja pirskottele vielä päälle balsamivinegretteä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!