Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parmankinkkusalaatti

Julkaistu 17.04.2013 09:52

Keväinen parmankinkkusalaatti saa veden kielelle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 100 g maissia
  • 100 g baby pinaattia
  • 1 fenkoli
  • tilliä, hienonnettuna
  • 2 terttutomaattia
  • balsamicovinegretteä
  • 12 siivua parmankinkkua
  • parmesaanijuustoa, lastuina maun mukaan
  • 100 g vuohenjuustoa
  • anispippuria
  • neitsytoliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet astiaan runsaan veden ja jääpalojen kanssa. Aseta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

Kalttaa tomaatit leikkaamalla jokaisen pohjaan ristiviilto ja laitamalla ne kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi. Siirrä tomaatit tämän jälkeen heti kylmään veteen ja kuori ne. Lohko tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Mausta maissi, baby pinaatti ja tomaattihakkelus astiassa tilkalla öljyä ja hyppysellä suolaa. Nostele keoiksi tarjoiluastioille, ja asettele kolme siivua parmankinkkua kekojen päälle.

Valuta fenkoli ja mausta tilkalla öljyä, hyppysellisellä suolaa ja hienonnetulla tillillä. Asettele tämän jälkeen pieni keko fenkolia parmankinkun päälle. Koristele lopuksi parmesaanilastuilla, vuohenjuustopaloilla, anispippurilla ja pirskottele vielä päälle balsamivinegretteä.

Lisää aiheesta:

Tortillataskut eli tortillawrapitTaboulehGratinoitu vuohenjuustokrutonkiChili-katkarapu tagliatelleGrillattua halloumia ja munakoisoaJättirapu-parmankinkkusalaatti
ParmankinkkuaKinkkusalaattiKananmunatonGluteenitonVappuGoGreenPääruoatSalaatitAlkuruoat

Tuoreimmat aiheesta

Parmankinkkua
  • 08.08.202215:30
    Nopeat ja helpot

    Harri Syrjäsen prosciutto-mozzarellasalaatti

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Parmankinkku-grissinit ja pestokastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Parmankinkkua sinihomejuustolla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Parmankinkkua ja piparjuurijuustoa

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Surimitäytteiset parmankinkkukääryleet