Pariloitu silakkatartar

Pariloidut silakat kruunaa Antti Vahteran helppo, mutta ylellinen kastike.

Ainekset

  • 400 g nahattomia silakkafileitä pitkittäin suikaloituna
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 2 dl smetanaa
  • 1 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 salottisipuli silputtuna
  • mustapippuria ja suolaa myllystä

Kastike

  • 3 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pieni salottisipuli silputtuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2 tl kylmää voita
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • Katso video!

Valmistusohje

Suolaa ja pippuroi kalasuikaleet ja anna maustua kylmässä noin puoli tuntia. Lisää muut aineet ja anna makujen tasaantua. Muotoile esimerkiksi rengasmuotin avulla pihveiksi. Pariloi nopeasti erittäin kuumalla parilalla tai paistinpannulla ja siirrä uunipannulle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Tarjoile heti sinappikastikkeen ja esimerkiksi perunamuhennoksen kanssa.

Keitä kattilassa salottisipulia ja valkoviiniä kunnes kolmannes viinistä on kiehunut kokoon. Lisää kerma ja anna kiehahtaa hetki; ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon Dijon-sinappi sekä voi ja vispaa kastike kuohkeaksi. Mausta pippurilla ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!