Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pariisinsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

4 annosta

  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • 250 g keittokinkkua
  • 175-200 g emmentaljuustoa
  • 4 tomaattia
  • jäävuorisalaattia
  • 1 pieni persiljanippu
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita sinappi ja viinietikka ja lisää öljy pienissä erissä. Mausta rakuunalla, ripauksella suolaa ja vastajauhetulla mustapippurilla.

2. Puhdista herkkusienet ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita varovasti. Annaa maustua 20 minuuttia. Leikkaa kinkku reiluiksi suikaleiksi ja kuutioi tai suikaloi juusto kinkun tavoin. Jaa salaatti neljään osaan, poista kanta ja leikkaa osat poikkisuunnassa sentin suikaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja hienonna persilja.

3. Jos halua salaattiin miedon valkosipulin tuoksun, kuori valkosipulinkynsi ja hieno sillä salaattikulhoa. Sekoita kulhossa kaikki ainekset tomaatti ja persiljaa lukuun ottamatta. Koristele annos tomaattilohkoilla ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Tähän ruokaisaan salaattiin törmää usein Pariisin lähiseudun ravintoloissa. Yleensä se tarjotaan alkuruokana, mutta se sopii myös kevyeksi kesälounaaksi aurinkovarjon alle. Tästä ohjeesta riittää lounaaksi.

Lisää aiheesta:

Alkuruokasalaatti avokadolla ja halloumillaGrillattua halloumijuustoa avokadon keraOliivi-porsaanlihasalaattiKylmä savukassler peston keraCeasarsalaatti kanallaAvokadoa ja scampeja
KinkkusalaattiAlkuruoatSalaatitKevytPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkusalaatti
  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Melonisalaattia kinkulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Parmankinkkua ja melonisalaattia

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaattia sellerillä ja parmalla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Meloni-serranosalaatti ja valkosipuli-chilikastike

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tortillasalaatti