Pariisinsalaatti

Tähän ruokaisaan salaattiin törmää usein Pariisin lähiseudun ravintoloissa. Yleensä se tarjotaan alkuruokana, mutta se sopii myös kevyeksi kesälounaaksi aurinkovarjon alle. Tästä ohjeesta riittää lounaaksi.

4 annosta

  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • 250 g keittokinkkua
  • 175-200 g emmentaljuustoa
  • 4 tomaattia
  • jäävuorisalaattia
  • 1 pieni persiljanippu
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita sinappi ja viinietikka ja lisää öljy pienissä erissä. Mausta rakuunalla, ripauksella suolaa ja vastajauhetulla mustapippurilla.

2. Puhdista herkkusienet ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita varovasti. Annaa maustua 20 minuuttia. Leikkaa kinkku reiluiksi suikaleiksi ja kuutioi tai suikaloi juusto kinkun tavoin. Jaa salaatti neljään osaan, poista kanta ja leikkaa osat poikkisuunnassa sentin suikaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja hienonna persilja.

3. Jos halua salaattiin miedon valkosipulin tuoksun, kuori valkosipulinkynsi ja hieno sillä salaattikulhoa. Sekoita kulhossa kaikki ainekset tomaatti ja persiljaa lukuun ottamatta. Koristele annos tomaattilohkoilla ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!