Paras perunamuusi ikinä – Kapen puikulaperunamuusi
Julkaistu
Paras perunamuusi syntyy, kun perunat höyryttää kypsiksi keittämisen sijaan. Kari Aihisen perunamuusin ohje on kirjasta Kape & Jaska – Mestarin otteessa (Tammi 2021). Kuva: Sami Repo
Ainekset
- 1½ kg puikulaperunaa (kuorittuna)
- 300 g normaalisuolaista voita
- 6 dl täysmaitoa
- suolaa
Valmistusohje
Puikulaperunamuusi valmistuu näin:
- Kuori perunat ja halkaise ne pituussuunnassa. Höyrytä perunoita höyrytyskattilassa 30–40 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
- Pehmitä voi, mutta älä sulata sitä nestemäiseksi. Kuumenna maito, mutta varo keittämästä.
- Soseuta kypsät perunat sosemyllyllä tai perunapuristimella. Sekoita pehmennyt voi kuumaan perunapyreeseen nuolijalla. Kaada kuuma maito pieninä erinä muusipohjaan ja sekoita. Lisää maitoa, kunnes muusissa on mieleisesi rakenne. Älä vatkaa muusia sähkövatkaimella!
- Mausta muusi suolalla ja nauti heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan