Papumuhennos

Tämän papumuhennoksen ohje on peräisin Egyptistä. Alkuperäisen nimensä foul medames muhennos on saanut valmistukseen käytettävistä ruskeista medames-pavuista. Myös muut pavut käyvät yhtä hyvin. Tarjoa muhennos ja lisukkeet omista astioistaan.

4 annosta

  • 400 g papuja
  • 1-1½ litraa vettä
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 sitruuna
  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6-8 tuoretta basilikanlehteä
  • 1 viipaloitu tomaatti
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa

Tarjoiluun

  • 4 pitaleipää

Valmistusohje

1. Liota papuja kylmässä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois.

2. Kaada pavut kattilaan ja lisää puhdas vesi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää juustokumina, valkosipuli ja pippuri papujen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes pavut ovat kypsiä, 1-2 tuntia lajikkeesta riippuen. Laimenna tarvittaessa vedellä.

3. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Kuori ja hienonna munat. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita keskenään tomaatti- ja sipuliviipaleet, oliiviöljy ja basilika. Annostele lisukkeet kulhoihin. Mausta pavut suolalla ja ripottele päälle persiljaa. Tarjoa lisukkeiden ja pitaleivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.