Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Papumuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 400 g papuja
  • 1-1½ litraa vettä
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 sitruuna
  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6-8 tuoretta basilikanlehteä
  • 1 viipaloitu tomaatti
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa

Tarjoiluun

  • 4 pitaleipää

Valmistusohje

1. Liota papuja kylmässä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois.

2. Kaada pavut kattilaan ja lisää puhdas vesi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää juustokumina, valkosipuli ja pippuri papujen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes pavut ovat kypsiä, 1-2 tuntia lajikkeesta riippuen. Laimenna tarvittaessa vedellä.

3. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Kuori ja hienonna munat. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita keskenään tomaatti- ja sipuliviipaleet, oliiviöljy ja basilika. Annostele lisukkeet kulhoihin. Mausta pavut suolalla ja ripottele päälle persiljaa. Tarjoa lisukkeiden ja pitaleivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraRanskalainen kasviskeittoFoul medames, papumuhennosKikherneitä ja keitettyjä muniaPapu-linssicurryMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
PavutLisäkeruoatKevytLaktoositonKasvisruokaKeventäjätPääruoat

Tämän papumuhennoksen ohje on peräisin Egyptistä. Alkuperäisen nimensä foul medames muhennos on saanut valmistukseen käytettävistä ruskeista medames-pavuista. Myös muut pavut käyvät yhtä hyvin. Tarjoa muhennos ja lisukkeet omista astioistaan.

Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pavut
  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 26.10.201609:48
    Pääruoat

    Papusalaatti ja sosekeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyjä vahapapuja

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Valkoisia papuja tomaatin ja avokadosalaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Härkäpapuja ja pecorinoa