Papumuhennos
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668046/landscape16_9/515/290/e526dc02cdbcf9addb246e559eb8b173/Qy/872531-1914.jpg)
Tämän papumuhennoksen ohje on peräisin Egyptistä. Alkuperäisen nimensä foul medames muhennos on saanut valmistukseen käytettävistä ruskeista medames-pavuista. Myös muut pavut käyvät yhtä hyvin. Tarjoa muhennos ja lisukkeet omista astioistaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 400 g papuja
- 1-1½ litraa vettä
- 1 rkl jauhettua juustokuminaa
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ tl mustapippuria
- 4 kovaksi keitettyä munaa
- 1 sitruuna
- 1 sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 6-8 tuoretta basilikanlehteä
- 1 viipaloitu tomaatti
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- suolaa
Tarjoiluun
- 4 pitaleipää
Valmistusohje
1. Liota papuja kylmässä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois.
2. Kaada pavut kattilaan ja lisää puhdas vesi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää juustokumina, valkosipuli ja pippuri papujen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes pavut ovat kypsiä, 1-2 tuntia lajikkeesta riippuen. Laimenna tarvittaessa vedellä.
3. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Kuori ja hienonna munat. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita keskenään tomaatti- ja sipuliviipaleet, oliiviöljy ja basilika. Annostele lisukkeet kulhoihin. Mausta pavut suolalla ja ripottele päälle persiljaa. Tarjoa lisukkeiden ja pitaleivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka