Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Papu-katkarapupallerot

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 1 ½ dl mustasilmäpapuja
  • 1 dl kuorittuja katkarapuja
  • 2-3 rkl vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ruokaöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Laita pavut kulhoon, kaada päälle litra vettä ja anna seistä yön yli. Hankaa papuja toisiaan vasten käsin veden alla jotta kuoret irtoavat ja nousevat pinnalle kellumaan. Kaada pois vesi ja kuoret ja kuivaa pavut.

2. Laita pavut ja ruokalusikallinen vettä tehosekoittimeen ja sekoita tahnaksi. Siirrä tahna kulhoon. Kuori sipuli, hienonna sipuli ja katkaravut ja sekoita ne paputahnaan. Lisää mustapippuri, suola, chili, kananmuna ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Kuumenna ruokaöljy padassa kunnes öljy sihisee, kun siihen pudottaa maustesiemenen. Tee taikinasta pyöreitä palleroita teelusikan avulla ja laita ne varovasti öljyyn kypsymään. Friteeraa palleroita 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta pallerot öljystä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä.

Papupallerot ovat afrikkalaisen keittiön vastaus falafelpyöryköille. Tämä resepti tulee Nigeriasta. Useimmiten pallerot tehdään vain jauhetuista pavuista, mutta tähän ohjeeseen sisältyy myös hienonnettuja katkarapuja. Tarjoile papupallerot pikkupurtavana, lisäkkeenä tai seisovassa pöydässä yhtenä ruokalajina.

Lisää aiheesta:

MaapähkinäsalaattiPapu-katkarapumunakkaatFoul medames, papumuhennosPapumuhennosKanarialaiset perunat mojon keraAfrikkalaiset papupyörykät
KasvispyörykätAlkuruoatLaktoositonGoGreenLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispyörykät
  • 29.8.15:09
    Kesäkurpitsa

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Falafel egyptiläiseen tapaan

  • 06.03.201308:41
    Riistapyörykät

    Arancini eli helpot riisipyörykät

  • 18.03.201508:35
    Ystävänpäivä

    Broccoli-pinaattipullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Papu-katkarapupallerot