Jogurttikeitto
Kokeile tätä keittoa, kun haluat jotain kevyttä ja helppotekoista. Resepti on luultavasti alun perin Kaukasukselta ja kulkeutunut sieltä Intiaan Turkin ja Persian kautta. Lähes koko keiton voi valmistaa etukäteen. Tarjoile lisänä leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 8 dl maustamatonta jogurttia
- 1 pieni sipuli
- 1 tomaatti
- 1 vihreä chili
- 4 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
- 1 rkl kokonaista juustokuminaa
- 1 rkl kurkumaa
- 2-3 rkl silputtua tuoretta korianteria
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kalttaa ja kuori tomaatti, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.
2. Lämmitä öljyä kattilassa keskilämmöllä, kunnes se sihahtaa, kun siihen tiputtaa maustesiemenen. Lisää juustokumina ja kuullota noin 10 sekuntia. Lisää sipuli, tomaatti, inkivääri, chili ja kurkuma. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Tähän asti voit valmistella keiton etukäteen.
3. Sekoita juuri ennen tarjoilua keittoon jogurtti, kerma ja korianteri. Lämmitä varovasti - keitto ei saa kiehua, sillä silloin jogurtti juoksettuu. Lisää tarvittaessa suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan