Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oranssi risotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Bataatti ja porkkanat piristävät maukasta risottoa. Resepti Koto-ohjelmasta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Tarvitset

  • 4 dl risottoriisiä
  • oliiviöljyä
  • valkosipulin kynsi
  • 2 kpl porkkanoita
  • n.puolikas iso bataatti
  • 5,5 dl kasvislientä (5,5dl vettä 1 kasvisliemikuutio tässä hieman ylimääräistä varmuudeksi)
  • 1,5 dl parmesanjuustoraastetta

Valmistusohje

1. Tee kasvisliemi

2. Leikkaa porkkanat ja bataatti pieniksi rinkuloiksi ja kuutioiksi.

3. Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja freesaa porkkanat ja bataatit kuultaviksi ja pehmeiksi. Siirrä ne sitten sivuun lautaselle odottamaan.

4. Lisää pannulle oliiviöljyä ja veitsellä murskattu valkosipulin kynsi. Kaada riisit pannulle ja anna niiden kuullottua.

5. Lisää sitten kasvislientä n. 1 dl kerrallaan antaen liemen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan satsin. Kun liemestä on lisätty n. ¾ , lisää riisin joukkoon kasvikset.

6. Lisää sekaan loput liemestä, anna imeytyä ja lisää viimeiseksi juustoraaste.

7. Tarjoile heti.

Vinkki: risoton kuuluu olla hieman vetelää ja tahmeaa. Risottoriisi on al dente, kun riisinjyvä on päältä pehmeä, mutta jyvän sisin on vielä sitkeä pureskeltaessa .

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Broileri currykastikkeen keraLammasta vihannessosekeitossaMintulla maustettua herne-savupekonirisottoaLehtikaalirisottoTomaatti-leipäkeittoVihannesrisotto valkosipulin kera
KasvisrisottoKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto