Oranssi risotto

Bataatti ja porkkanat piristävät maukasta risottoa. Resepti Koto-ohjelmasta.

Tarvitset

  • 4 dl risottoriisiä
  • oliiviöljyä
  • valkosipulin kynsi
  • 2 kpl porkkanoita
  • n.puolikas iso bataatti
  • 5,5 dl kasvislientä (5,5dl vettä 1 kasvisliemikuutio tässä hieman ylimääräistä varmuudeksi)
  • 1,5 dl parmesanjuustoraastetta

Valmistusohje

1. Tee kasvisliemi

2. Leikkaa porkkanat ja bataatti pieniksi rinkuloiksi ja kuutioiksi.

3. Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja freesaa porkkanat ja bataatit kuultaviksi ja pehmeiksi. Siirrä ne sitten sivuun lautaselle odottamaan.

4. Lisää pannulle oliiviöljyä ja veitsellä murskattu valkosipulin kynsi. Kaada riisit pannulle ja anna niiden kuullottua.

5. Lisää sitten kasvislientä n. 1 dl kerrallaan antaen liemen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan satsin. Kun liemestä on lisätty n. ¾ , lisää riisin joukkoon kasvikset.

6. Lisää sekaan loput liemestä, anna imeytyä ja lisää viimeiseksi juustoraaste.

7. Tarjoile heti.

Vinkki: risoton kuuluu olla hieman vetelää ja tahmeaa. Risottoriisi on al dente, kun riisinjyvä on päältä pehmeä, mutta jyvän sisin on vielä sitkeä pureskeltaessa .

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!