David kertoo, että tuntuu todella turvalliselta valmistaa ja syödä tomaatti-leipäkeitto pappa al pomodoroa. Ainekset ovat tavallisia, mutta kun ne yhdistää, koostumus on juuri oikea - ja kuitenkin aivan erilainen, eräänlainen sörsseli.
4 hengelle
- 1 viipale päivän vanhaa maalaisleipää, pieniksi paloiksi pilkottuna
- 1 kuppi neitsytoliiviöljyä; plus hiukan myös pirskottamiseen
- 2 selleriä, hyvin pilkottuna
- 2 porkkanaa hyvin pilkottuna
- 1 sipuli, hyvin pilkottuna
- 5 basilikan lehteä
- 280g tölkkitomaatteja, mehuineen
- 3 kuppia kasvilientä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
- Lämmitä oliiviöljy isossa pannussa ja lisää sellerit, porkkanat, sipulit ja basilikat.
- Paista vihanneksia kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää leipä. Sekoita hyvin kunnes leipä on imenyt oliiviöljyn.
- Lisää muutama kauhallinen kasvislientä ja jatka sekoittamista. Kasvisliemi auttaa leivän pehmenemisessä puuromaiseksi koostumukseksi. Lisää loput liemestä ja anna hautua.
- Lisää pilkotut tomaatit mehuineen. Riko tomaatit lusikalla.
- Paista 10 minuuttia. Muista varmistaa, että
- Tarjoile huoneenlämpöisenä ja pirskota päälle parasta mahdollista neitsytoliiviöljyä.