Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alénin syntinen leipäpasta

Shutterstock
Julkaistu 02.10.2019 13:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 400 g hyvälaatuista spagettia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl hienonnettua chiliä
  • 3 dl paloiksi revittyä vaaleaa leipää
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Syntinen leipäpasta valmistuu näin: 

  1. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen paketin ohjeen mukaisesti.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä öljy pannulla lämpimäksi, mutta ei liian kuumaksi, jotta valkosipulit eivät pala. Lisää valkosipulit ja chilit öljyyn ja kuullota, kunnes voimakas tuoksu tulee esiin pannulta. Käytä rohkeasti öljyä ja varo polttamasta valkosipulia.
  3. Lisää mukaan leivänpalat ja nosta hieman lämpöä. Kun palat ovat kevyesti paahtuneet, kaada ne kulhoon öljyineen.
  4. Kun pasta on valmis, valuta se ja sekoita mukaan puolet valkosipuli-leipäpaistoksesta. Lisää mukaan leikattu lehtipersilja ja vielä tilkka oliiviöljyä. Ripottele loput leivänpalat pastan päälle ja nauti heti. 

Resepti: 

Henri Alénin syntinen leipäpasta on nimensä veroinen hiilariunelma! Vanhoista leivänkäntyistä valmistuva pasta valmistuu käden käänteessä kaapin aineksista. Käytä pastaan laadukasta spagettia, neuvoo Henri Alén kirjassaan Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019).

Henri Alén, Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019).

Henri Alén arkiruokaa ja makumuistojaReadme

Lisää aiheesta:

Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaanSalamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina Valkosipulivoipasta alle vartissa – helppo ja nopea arkiruokaItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaMaukas aamiaisherkku syntyy ylijääneestä pastasta – tätä munaruokaa koko perhe rakastaa! Pasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
PääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pääruoat
  • 15.11.06:00
    Jauhelihapata

    Italianpata

  • 14.11.07:44
    Poronpaisti

    Ravintola Savotan poron paahtopaistia, juurespyttipannua ja puikulamuusia

  • 27.10.12:41
    Tomaattikeitto

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 20.10.12:41
    Aasialainen ruoka

    Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset