Mainos
Mainos

Henri Alénin syntinen leipäpasta

Henri Alénin syntinen leipäpasta on nimensä veroinen hiilariunelma! Vanhoista leivänkäntyistä valmistuva pasta valmistuu käden käänteessä kaapin aineksista. Käytä pastaan laadukasta spagettia, neuvoo Henri Alén kirjassaan Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019).

Ainekset

  • 400 g hyvälaatuista spagettia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl hienonnettua chiliä
  • 3 dl paloiksi revittyä vaaleaa leipää
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Syntinen leipäpasta valmistuu näin: 

  1. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen paketin ohjeen mukaisesti.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä öljy pannulla lämpimäksi, mutta ei liian kuumaksi, jotta valkosipulit eivät pala. Lisää valkosipulit ja chilit öljyyn ja kuullota, kunnes voimakas tuoksu tulee esiin pannulta. Käytä rohkeasti öljyä ja varo polttamasta valkosipulia.
  3. Lisää mukaan leivänpalat ja nosta hieman lämpöä. Kun palat ovat kevyesti paahtuneet, kaada ne kulhoon öljyineen.
  4. Kun pasta on valmis, valuta se ja sekoita mukaan puolet valkosipuli-leipäpaistoksesta. Lisää mukaan leikattu lehtipersilja ja vielä tilkka oliiviöljyä. Ripottele loput leivänpalat pastan päälle ja nauti heti. 

Henri Alén arkiruokaa ja makumuistoja

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja