Henri Alénin syntinen leipäpasta
Julkaistu
Henri Alénin syntinen leipäpasta on nimensä veroinen hiilariunelma! Vanhoista leivänkäntyistä valmistuva pasta valmistuu käden käänteessä kaapin aineksista. Käytä pastaan laadukasta spagettia, neuvoo Henri Alén kirjassaan Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019).
Ainekset
- 400 g hyvälaatuista spagettia
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl hienonnettua chiliä
- 3 dl paloiksi revittyä vaaleaa leipää
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Syntinen leipäpasta valmistuu näin:
- Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen paketin ohjeen mukaisesti.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä öljy pannulla lämpimäksi, mutta ei liian kuumaksi, jotta valkosipulit eivät pala. Lisää valkosipulit ja chilit öljyyn ja kuullota, kunnes voimakas tuoksu tulee esiin pannulta. Käytä rohkeasti öljyä ja varo polttamasta valkosipulia.
- Lisää mukaan leivänpalat ja nosta hieman lämpöä. Kun palat ovat kevyesti paahtuneet, kaada ne kulhoon öljyineen.
- Kun pasta on valmis, valuta se ja sekoita mukaan puolet valkosipuli-leipäpaistoksesta. Lisää mukaan leikattu lehtipersilja ja vielä tilkka oliiviöljyä. Ripottele loput leivänpalat pastan päälle ja nauti heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta