Paperissa paistettu silli

Sillin hieman erikoisempi paistamistapa on kääriä se voipaperiin. Paketissa sillin ja tillin aromit muhivat herkulliseksi kokonaisuudeksi. Paistamisen aikana paketti turpoaa hauskaksi palloksi. Voi korostaa kalan hienoa makua. Tarjoile lisänä keitettyjä perunoita. Sillin voi korvata lohella tai säilyketonnikalalla.

4 annosta

  • 4 liotettua suolasillifileetä
  • 2 sipulia
  • 4 rkl voita
  • 4 isoa voipaperiarkkia
  • 1 dl tilliä
  • 1 valkuainen
  • 1 dl ruokaöljyä
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä kahdessa ruokalusikallisessa voita alhaisella lämmöllä, kunnes se on pehmeää ja kullanruskeaa. Silppua tilli. Taita voipaperiarkit kaksinkerroin ja voitele keskikohta lopulla voilla. Aseta yksi filee jokaiselle voipaperille. Levitä sillin päälle sipulia ja tilliä.

2. Vatkaa valkuainen kevyesti ja voitele kaksinkertaisen arkin "avoimet" sivut. Taita arkit niin että silli jää puolikuun muotoiseen pakettiin.

3. Kuumenna kaksi paistinpannua, kaada niille öljyä ja lisää sillipaketit, kaksi kuhunkin pannuun. Paista vain toiselta puolelta ja valele paketteja öljyllä usean kerran niin että paperi ruskistuu ja pullistuu ilmapallon lailla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!