Paistetut silakkapihvit perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera
Tämä on klassista kotiruokaa. Tarjoile mielellään puolukkahillon ja voisulan kera.
Neljälle
- 30 silakkapihviä
- 3 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- ½ dl ranskalaista sinappia
- ½ dl suomalaista sinappia
- suolaa, pippuria
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
Perunamuusi
- 800 g jauhoisia perunoita
- 4 dl maitoa
- 100 g voita
- suolaa, pippuria, muskottia
Tarjoiluun
- puolukkahilloa
- voisulaa
Valmistusohje
1. Pese silakat kylmässä vedessä, leikkaa pois evät.
2. Vatkaa sinappi, munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita hyvin valuneet silakat maitoseokseen ja marinoi vähintään 1 tunti.
4. Keitä samalla perunat kevyesti suolatussa vedessä.
5. Muusaa perunat perunasurvimella, lisää voi, maito, muskottia, suolaa ja pippuria. Sekoita tai vatkaa kevyesti.
6. Laita silakkapihvit pareittain vastakkain, persiljanvarsi niiden väliin, ja kääntele pihvit ruisjauho-korppujauhoseoksessa. Paista voissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
7. Tarjoile silakat perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka