Tämä on klassista kotiruokaa. Tarjoile mielellään puolukkahillon ja voisulan kera.
Neljälle
- 30 silakkapihviä
- 3 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- ½ dl ranskalaista sinappia
- ½ dl suomalaista sinappia
- suolaa, pippuria
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
Perunamuusi
- 800 g jauhoisia perunoita
- 4 dl maitoa
- 100 g voita
- suolaa, pippuria, muskottia
Tarjoiluun
- puolukkahilloa
- voisulaa
Valmistusohje
1. Pese silakat kylmässä vedessä, leikkaa pois evät.
2. Vatkaa sinappi, munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita hyvin valuneet silakat maitoseokseen ja marinoi vähintään 1 tunti.
4. Keitä samalla perunat kevyesti suolatussa vedessä.
5. Muusaa perunat perunasurvimella, lisää voi, maito, muskottia, suolaa ja pippuria. Sekoita tai vatkaa kevyesti.
6. Laita silakkapihvit pareittain vastakkain, persiljanvarsi niiden väliin, ja kääntele pihvit ruisjauho-korppujauhoseoksessa. Paista voissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
7. Tarjoile silakat perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.