Paistetut silakkapihvit perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5648724/landscape16_9/515/290/5023332dbacbd582dd752be5ef03b275/Ix/810851-4309.jpg)
Tämä on klassista kotiruokaa. Tarjoile mielellään puolukkahillon ja voisulan kera.
Neljälle
- 30 silakkapihviä
- 3 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- ½ dl ranskalaista sinappia
- ½ dl suomalaista sinappia
- suolaa, pippuria
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
Perunamuusi
- 800 g jauhoisia perunoita
- 4 dl maitoa
- 100 g voita
- suolaa, pippuria, muskottia
Tarjoiluun
- puolukkahilloa
- voisulaa
Valmistusohje
1. Pese silakat kylmässä vedessä, leikkaa pois evät.
2. Vatkaa sinappi, munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita hyvin valuneet silakat maitoseokseen ja marinoi vähintään 1 tunti.
4. Keitä samalla perunat kevyesti suolatussa vedessä.
5. Muusaa perunat perunasurvimella, lisää voi, maito, muskottia, suolaa ja pippuria. Sekoita tai vatkaa kevyesti.
6. Laita silakkapihvit pareittain vastakkain, persiljanvarsi niiden väliin, ja kääntele pihvit ruisjauho-korppujauhoseoksessa. Paista voissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
7. Tarjoile silakat perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka