Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistetut silakat ja perunamuusi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kotiruoan klassikko. Aina yhtä hyvää ja arvostettua! Tee mielellään iso erä kerralla ja tee ylijääneistä silakoista etikkasilakoita.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 30 silakkapihviä
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • ½ dl ranskalaista sinappia
  • ½ dl suomalaista sinappia
  • suolaa, pippuria
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja

Perunamuusi

  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 4 dl maitoa
  • 100 g voita
  • suolaa, pippuria, muskottia

Valmistusohje

1. Pese silakat kylmässä vedessä, leikkaa pois evät.

2. Vatkaa sinappi, munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita hyvin valuneet silakat maitoseokseen ja marinoi vähintään 1 tunti.

4. Keitä samalla perunat kevyesti suolatussa vedessä.

5. Muussaa perunat perunasurvimella, lisää voi, maito, muskottia, suolaa ja pippuria. Sekoita tai vatkaa kevyesti.

6. Laita silakkapihvit pareittain vastakkain, persiljanvarsi niiden väliin, ja kääntele pihvit ruisjauho-korppujauhoseoksessa. Paista voissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.

7. Tarjoile silakat perunamuusin ja halutessasi paistoliemen kera.

Lisää aiheesta:

Paistetut etikkasilakatSilakkapihvit etikkaliemessäGourmesilakat persiljavoin ja perunamuusin keraPaneeratut silakatOmenasilakat perunamuusin keraPaistetut silakkapihvit perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera
PerunamuusiSilakkapihvitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi
  • 21.09.202114:06
    Perunat

    Paras perunamuusi ikinä – Kapen puikulaperunamuusi

  • 11.06.202015:29
    Peruna

    Kari Aihisen pottuvoi – täydellisen helppo perunalisuke

  • 06.03.202009:18
    Lisäkeruoat

    Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Emmentalmuusi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreä perunamuusi