Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistetut etikkasilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kätevä tapa hyödyntää ylijääneet silakat. Sen lisäksi paistetut silakat on kaunis ja maistuva herkku joulupöydässä tarjottavaksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 1 dl karkeita ruisjauhoja tai korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vettä
  • ½ dl väkiviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl maustepippureita
  • ½ laakerinlehti
  • 1 keskikokoinen sipuli viipaleina
  • 1 keskikokoinen punasipuli viipaleina
  • 1 pieni pala porkkanaa suikaleina
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Perkaa ja huuhtele silakat. Sekoita ruis- tai korppujauhoihin suola ja kääntele silakat seoksessa. Paista voissa kullanruskeiksi ja pane sitten kulhoon.

2. Sekoita vesi, etikka, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja sipuli liemeksi ja kaada silakoiden päälle. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.

3. Asettele silakat syvälle vadille, kaada päälle marinadi ja koristele punasipuliviipaleilla, porkkanasuikaleilla ja hienonnetulla tillillä.

Lisää aiheesta:

Paistetut etikkasilakatMuikunmätigraavatut silakat maustetulla juustollaSilakkapihvit etikkaliemessäValkosipulisilakat graavattuinaEtikkasilakkaa näkkileivällä tillin keraMaustesilakat
MaustesilakkaKananmunatonJouluLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka
  • 4.8.10:55
    Silakkaa

    Silakka-boquerones

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sinappi-tillisilakat ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jouluntuoksuiset maustesilakat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Valkosipulilta tuoksuvat silakat

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Sipulisilakat