Paistetut etikkasilakat
Tämä on kätevä tapa hyödyntää ylijääneet silakat. Sen lisäksi paistetut silakat on kaunis ja maistuva herkku joulupöydässä tarjottavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 kg tuoreita silakoita
- 1 dl karkeita ruisjauhoja tai korppujauhoja
- 1 tl suolaa
- 4 dl vettä
- ½ dl väkiviinietikkaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl maustepippureita
- ½ laakerinlehti
- 1 keskikokoinen sipuli viipaleina
- 1 keskikokoinen punasipuli viipaleina
- 1 pieni pala porkkanaa suikaleina
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Perkaa ja huuhtele silakat. Sekoita ruis- tai korppujauhoihin suola ja kääntele silakat seoksessa. Paista voissa kullanruskeiksi ja pane sitten kulhoon.
2. Sekoita vesi, etikka, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja sipuli liemeksi ja kaada silakoiden päälle. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.
3. Asettele silakat syvälle vadille, kaada päälle marinadi ja koristele punasipuliviipaleilla, porkkanasuikaleilla ja hienonnetulla tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka