Paistetut etikkasilakat

Tämä on kätevä tapa hyödyntää ylijääneet silakat. Sen lisäksi paistetut silakat on kaunis ja maistuva herkku joulupöydässä tarjottavaksi.

4 annosta

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 1 dl karkeita ruisjauhoja tai korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vettä
  • ½ dl väkiviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl maustepippureita
  • ½ laakerinlehti
  • 1 keskikokoinen sipuli viipaleina
  • 1 keskikokoinen punasipuli viipaleina
  • 1 pieni pala porkkanaa suikaleina
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Perkaa ja huuhtele silakat. Sekoita ruis- tai korppujauhoihin suola ja kääntele silakat seoksessa. Paista voissa kullanruskeiksi ja pane sitten kulhoon.

2. Sekoita vesi, etikka, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja sipuli liemeksi ja kaada silakoiden päälle. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.

3. Asettele silakat syvälle vadille, kaada päälle marinadi ja koristele punasipuliviipaleilla, porkkanasuikaleilla ja hienonnetulla tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!