Paistettuja omenaviipaleita ja vaniljakastiketta
Onko mitään herkullisempaa kuin omenan, kanelin ja vaniljan yhdistelmä? Voit valmistaa kastikkeen jo päivää ennen ruokailua ja säilyttää sitä jääkaapissa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 hapanta omenaa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl jauhettua kanelia
- 2 rkl voita
Vaniljakastike
- 1 vaniljatanko
- 1 dl sokeria
- 4 keltuaista
- 2 dl kahvikermaa
- 2 dl maitoa
Valmistusohje
1. Vaniljakastike: Puolita vaniljatanko pitkittäin ja raaputa pois siemenet. Sekoita siemenet sokeriin. Vatkaa keltuaiset kuohkeiksi ja sekoita vanilja-sokeriseos vaahtoon. Kiehauta kerma, maito ja vaniljatanko. Nosta kattila levyltä ja sekoita munavaahto varovasti joukkoon.. Hauduta miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes kastike on saostunut. Varo keittämästä kastiketta, ettei siitä tule munakokkelia. Siivilöi ja jäähdytä.
2. Omenaviipaleet: Viipaloi omenat kuorineen. Sulata voi keskilämmöllä paistinpannussa. Lisää omenaviipaleet ja tarkista, etteivät ne peitä toisiaan. Sekoita sokeri ja kaneli. Ripottele puolet seoksesta omenaviipaleiden päälle. Käännä omenaviipaleet ja paista noin puolitoista minuuttia. Ripottele loput sokeri-kaneliseoksesta omenaviipaleiden päälle ja käännä viipaleet. Paista vielä puolitoista minuuttia. Tarjoile kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan