Paistettua punakampelaa kapriksen ja punajuurten kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668288/landscape16_9/515/290/119ef4bdd81a94b6462872c9b5ff9a12/Nr/kampelaa-9059.jpg)
Monen kalanystävän mielestä kampelan nylkeminen on pyhäinhäväistys – ja toki, juuri nahan alla on paljon makua. Tee kuten haluat nahan kanssa, jauhota kala ja paista se makoisaksi voissa. Tarjoile keitettyjen perunoiden sekä sitruunanlohkojen kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 annoskokoista kampelaa
- suolaa
- pippuria myllystä
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 4 rkl voita
- 3 rkl silputtua maustekurkkua
- 3 rkl silputtua punajuurta
- 2 rkl silputtuja kapriksia
- keitettyjä perunoita
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Mausta kalat suolalla ja pippurilla, kääntele ne jauhoissa.
2. Ruskista voi isossa paistinpannussa ja paista kalat kovalla lämmöllä, n. 6 minuuttia molemmin puolin.
3. Asettele rapeiksi paistetut kalat lämpimille lautasille. Paista kurkku-, punajuuri- ja kaprissilppu kalojen paistinrasvassa ja jaa kampeloiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka