Paistettua punakampelaa kapriksen ja punajuurten kera
Monen kalanystävän mielestä kampelan nylkeminen on pyhäinhäväistys – ja toki, juuri nahan alla on paljon makua. Tee kuten haluat nahan kanssa, jauhota kala ja paista se makoisaksi voissa. Tarjoile keitettyjen perunoiden sekä sitruunanlohkojen kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 annoskokoista kampelaa
- suolaa
- pippuria myllystä
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 4 rkl voita
- 3 rkl silputtua maustekurkkua
- 3 rkl silputtua punajuurta
- 2 rkl silputtuja kapriksia
- keitettyjä perunoita
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Mausta kalat suolalla ja pippurilla, kääntele ne jauhoissa.
2. Ruskista voi isossa paistinpannussa ja paista kalat kovalla lämmöllä, n. 6 minuuttia molemmin puolin.
3. Asettele rapeiksi paistetut kalat lämpimille lautasille. Paista kurkku-, punajuuri- ja kaprissilppu kalojen paistinrasvassa ja jaa kampeloiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan