Paistettua punakampelaa kapriksen ja punajuurten kera

Monen kalanystävän mielestä kampelan nylkeminen on pyhäinhäväistys – ja toki, juuri nahan alla on paljon makua. Tee kuten haluat nahan kanssa, jauhota kala ja paista se makoisaksi voissa. Tarjoile keitettyjen perunoiden sekä sitruunanlohkojen kanssa.

Neljälle

  • 4 annoskokoista kampelaa
  • suolaa
  • pippuria myllystä
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl voita
  • 3 rkl silputtua maustekurkkua
  • 3 rkl silputtua punajuurta
  • 2 rkl silputtuja kapriksia
  • keitettyjä perunoita
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Mausta kalat suolalla ja pippurilla, kääntele ne jauhoissa.

2. Ruskista voi isossa paistinpannussa ja paista kalat kovalla lämmöllä, n. 6 minuuttia molemmin puolin.

3. Asettele rapeiksi paistetut kalat lämpimille lautasille. Paista kurkku-, punajuuri- ja kaprissilppu kalojen paistinrasvassa ja jaa kampeloiden päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!