Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua paksoita mustapapukastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 6 paksoita tai 1 kiinankaali
  • 200 g kiinteää tofua
  • 2 rkl mustapapu-valkosipulitahnaa (black bean garlic sauce)
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 tl soijaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl sherryä
  • 2 tl maizena-maissitärkkelystä
  • 1 rkl inkivääritahnaa tai tuoretta, pieneksi silputtua inkivääriä
  • 1 rkl pähkinäöljyä

Valmistusohje

Marinoi ensin tofu. Leikkaa tofu 2x2 cm kuutioiksi ja laita pieneen kulhoon. Lisää tofujen päälle 1 tl seesamiöljyä ja 1 rkl mustapapukastiketta ja pyörittele tofuja niin että ne peittyvät. Jätä marinoitumaan.

Irrota paksoita lehdet juuresta asti ja pese huolellisesti siivilässä. Leikkaa lehtien valkoinen alempi osa 2 cm suikaleiksi ja laita omalle lautaselleen, lehtiosan voi puolittaa ja laittaa eri lautaselle. Paista peräkanaa.

Tee kastike sekoittamalla lasissa soija, maizena ja 1 tl seesamiöljyä kunnes saat tasaisen liuoksen. Lisää kastikkeeseen valkopippuri, vesi, chilikastike sekä toinen ruokalusikallinen mustapaputahnaa, sherry ja sekoita.

Paksoi on pieni rapea kaali, jota saa etnisten kauppojen vihannesosastoilta tai hyvin varustetuista supermarketeista. Se on rapeampi ja maukkaampi kuin kiinankaali, mutta kiinankaali käy siis ihan hyvin paksoin tilalle, jos sitä ei löydy. Kiinankaalia ei tosin kannata käyttää pannulla kuin ihan hetken. Tofua saa etnisistä kaupoista, mutta myös isommista ruokakaupoista. Valitse marinoimaton kiinteä tofu.

Kuumenna pähkinäöljy kuumaksi wokissa tai korkeareunaisessa pannussa ja lisää marinoitu tofu sekä inkivääri. Hellan tulee olla täysillä, joten paistettavia aineksia tulee vahtia ja sekoitella koko ajan kuumassa öljyssä. Paistele tofua vajaan minuutin verran ja lisää joukkoon paksoin lehtien valkoinen osa (tai kaikki kiinankaali) ja reilun kymmenen sekunnin paistelun jälkeen vihreä lehtiosa sekä kastike. Käännä lämmöt jo pois, mutta jatka sekoittamista pohjalta asti. Maissitärkkelys antaa kastikkeelle kiiltoa ja hieman suurustaa lientä. Maista soijan määrä ja lisää tarvittaessa, mustapaputahnassa on kuitenkin itsessään hyvin paljon suolaa, joten tämä ei ole välttämättä tarpeellista.

Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa tai yhtenä lämpimänä ruokalajina muiden aasialaisten ruokien kanssa.

Lisää aiheesta:

Pav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaNopea lohivokkiTofukeitto rapupuikoilla ja pinaatillaUunilammascurrySivumaku: Karamellipossu Farangin tapaanAnkkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden kera
TofukeittoKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tofukeitto
  • 18.02.201300:00
    Kiinalaista

    Tofu-nuudelikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettua paksoita mustapapukastikkeessa

  • 27.02.201509:04
    Päivän resepti

    Tofu-riisipastakeitto

  • 18.02.201300:00
    Kiinalaista

    Tofukeitto rapupuikoilla ja pinaatilla