Paistettua lohta ja tomaatti-sienipaistosta

Nicolas Thieulonin lohi paahdetaan kuumalla pannulla ilman öljyä tai voita.

Ainekset

  • 4 lohimedaljonkia
  • 4–6 porkkanaa
  • 1 fenkoli
  • n. 250 g metsäsieniä
  • 12 kirsikkatomaattia
  • ½ dl valkoviiniä
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Kuori ja viipaloi porkkana. Esikypsennä porkkanat pehmeiksi hauduttamalla. Paista pannulla sienet ja hienonnettu fenkoli. Yhdistä joukkoon porkkanaviipaleet ja lisää valkoviini ja voinokare. Mausta ja hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää puoliksi leikatut kirsikkatomaatit juuri ennen tarjoilua.

Lämmitä toinen pannu todella kuumaksi. Ripottele suolaa pannulle (älä käytä öljyä tai voita!). Paista lohimedaljongit suolatulla kuivalla pannulla noin minuutti/puoli. Purista vähän sitruunamehua lohen päälle tarjoilun yhteydessä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.