Paistettua lohta ja tomaatti-sienipaistosta
Nicolas Thieulonin lohi paahdetaan kuumalla pannulla ilman öljyä tai voita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 lohimedaljonkia
- 4–6 porkkanaa
- 1 fenkoli
- n. 250 g metsäsieniä
- 12 kirsikkatomaattia
- ½ dl valkoviiniä
- voita
- suolaa
- pippuria
- 1 sitruuna
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi porkkana. Esikypsennä porkkanat pehmeiksi hauduttamalla. Paista pannulla sienet ja hienonnettu fenkoli. Yhdistä joukkoon porkkanaviipaleet ja lisää valkoviini ja voinokare. Mausta ja hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää puoliksi leikatut kirsikkatomaatit juuri ennen tarjoilua.
Lämmitä toinen pannu todella kuumaksi. Ripottele suolaa pannulle (älä käytä öljyä tai voita!). Paista lohimedaljongit suolatulla kuivalla pannulla noin minuutti/puoli. Purista vähän sitruunamehua lohen päälle tarjoilun yhteydessä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta