Paistettua kalafileetä itsetehtyjen ranskalaisten perunoiden kera
Fish and chips on perinteistä englantilaista pikaruokaa. Tässä on itsetehty versio.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 annosta kalafileitä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ykkösolutta
- 1 kananmuna
- 1 rkl rapsiöljyä
- 800 g perunoita
- öljyä friteeraukseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- vihanneksia
Tarvitset myös
- friteerauskeittimen
Valmistusohje
1. Pyyhi kalafileet kuiviksi. Sekoita jauhot, olut, muna ja rapsiöljy. Kuori perunat ja paloittele ne tikuiksi. Anna niiden liota vedessä n. 1 tunti, jotta tärkkelys liukenee. Kaada vesi pois ja valuta perunat, kuivaa pyyhkeellä.
2. Esipaista perunoita 140-asteisessa öljyssä 4-6 minuuttia. Nosta friteerauskori ja valuta. Lisää lämpötilaa 180 asteeseen. Friteeraa perunoita vielä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat toivotun värisiä. Valuta taas. Säilytä perunoita talouspaperin alla tarjoiluun asti.
3. Kasta kalafileet frityyritaikinaan ja friteeraa yksi kerrallaan, n. 2 minuuttia per filee. Mausta suolalla ja pippurilla, suolaa myös ranskalaiset perunat. Tarjoile vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka