Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua kalafileetä itsetehtyjen ranskalaisten perunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Fish and chips on perinteistä englantilaista pikaruokaa. Tässä on itsetehty versio.

  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 4 annosta kalafileitä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ykkösolutta
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 800 g perunoita
  • öljyä friteeraukseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • vihanneksia

Tarvitset myös

  • friteerauskeittimen

Valmistusohje

1. Pyyhi kalafileet kuiviksi. Sekoita jauhot, olut, muna ja rapsiöljy. Kuori perunat ja paloittele ne tikuiksi. Anna niiden liota vedessä n. 1 tunti, jotta tärkkelys liukenee. Kaada vesi pois ja valuta perunat, kuivaa pyyhkeellä.

2. Esipaista perunoita 140-asteisessa öljyssä 4-6 minuuttia. Nosta friteerauskori ja valuta. Lisää lämpötilaa 180 asteeseen. Friteeraa perunoita vielä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat toivotun värisiä. Valuta taas. Säilytä perunoita talouspaperin alla tarjoiluun asti.

3. Kasta kalafileet frityyritaikinaan ja friteeraa yksi kerrallaan, n. 2 minuuttia per filee. Mausta suolalla ja pippurilla, suolaa myös ranskalaiset perunat. Tarjoile vihannesten kera.

Lisää aiheesta:

Herkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoitaFriteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusillaFriteerattu ahven ja ranskanperunatSuutarinlaatikkoFish and chipsTortilla Española
KalafileeVälipalatLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière