Paistettu kuha
Top Chef -kilpailijoiden ensimmäinen tehtävä oli valmistaa lapsuudesta tuttua ruokaa. Tässä kaikkien Anssin resepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- Perunoita
- Voita
- Sipulinvarsia
- Sitruunamehua
- Kermaa
- Kuhafileitä
Valmistusohje
Perunat: Keitä perunat suolavedessä melkein kypsiksi. Pilko ja paista kullanruskeiksi. Lopuksi lisää voi, joka saa hieman ruskistua ja pilkotut sipulinvarret. Lisää hiukan sitruunamehua tuomaan raikkautta.
Kastike: Pilko loppusipulit mitä varsista jäi, freesaa kattilassa ja kaada päälle kerma, anna hautua hiljalleen kunnes sipulit ovat pehmeitä ja makeita, mausta suolalla ja pippurilla.
Kala: Paista kuhafileet nahkapuolelta öljyssä ja lisää lopuksi voi. Valele kalan lihapuolta pannuun sulaneella voilla kunnes kala on juuri ja juuri kypsä. Sitten nosta pannu pois liedeltä ja anna kalan kypsyä loppuun pannuun jääneellä lämmöllä. Tällä välin voi annostella perunat ja sipulit lautaselle ja simsalabim - kala on juuri sopivan kypsää lautaselle noston hetkellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa