Täydellinen jouluruokakokonaisuus vegaaneille! Bataatti-linssiterriini on vegaani, laktoositon, gluteeniton ja munaton vaihtoehto joulupöytään perinteisille laatikoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl juustokuminaa hienonnettuna
- hiven tuoretta tai kuivattua chiliä
- 6-8 kuorittuja punajuurta lohkoina
- 1 punasipuli puolirenkaina
- 1dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
- 1 tl sokeria
- suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 dl kookoskermaa
Viimeistelyyn
- basilikalehtiä
Valmistusohje
Kuullota öljyssä juustokumina ja chili. Lisää punajuuret sekä sipulit ja kuullota hieman. Sekoita joukkoon loput aineet paitsi basilika. Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, välillä sekoittaen kunnes punajuuret ovat kypsiä. Ripottele pinnalle basilikalehtiä ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.