Pähkinäiset kookospunajuuret ja bataatti- linssiterriini
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5651450/landscape16_9/515/290/4d4ecd796d12bd65a1d418f4ecebe8e/rO/851419-155.jpg)
Julkaistu
Täydellinen jouluruokakokonaisuus vegaaneille! Bataatti-linssiterriini on vegaani, laktoositon, gluteeniton ja munaton vaihtoehto joulupöytään perinteisille laatikoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl juustokuminaa hienonnettuna
- hiven tuoretta tai kuivattua chiliä
- 6-8 kuorittuja punajuurta lohkoina
- 1 punasipuli puolirenkaina
- 1dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
- 1 tl sokeria
- suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 dl kookoskermaa
Viimeistelyyn
- basilikalehtiä
Valmistusohje
Kuullota öljyssä juustokumina ja chili. Lisää punajuuret sekä sipulit ja kuullota hieman. Sekoita joukkoon loput aineet paitsi basilika. Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, välillä sekoittaen kunnes punajuuret ovat kypsiä. Ripottele pinnalle basilikalehtiä ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka