Makuja-kokki Henri Alénin pähkinäisen härkäwokin salaisuus on mausteissa! Tarjoa maukkaan wokin kanssa keitettyä riisiä tai nuudeleita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 400 g häränpaistisuikaleita
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- rasia siitakesieniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl inkivääritahnaa
- 0,5 tl kuivattua chilijauhetta
- 0,7 dl teriyaki-kastiketta
- 1 dl lihalientä
- puolikas kiinankaali
- 1 paketti savustettua tofua
- 3 rkl cashew-pähkinöitä
- tilkka rypsiöljyä
Valmistusohje
Kuori ja siivuta porkkanat ja sipuli. Siivuta myös siitakesienet ja hienonna valkosipuli.
Lämmitä wokkipannu kuumaksi ja lisää siihen rypsiöljyä. Lisää kuumalle pannulle häränsuikaleet ja paista hetki. Lisää sitten mukaan sipuli, valkosipuli ja siitakesienet. Paista hetki ja lisää mukaan valkosipuli, inkivääri sekä chilijauhe.
Jatka paistamista kovalla lämmöllä vielä noin minuutti ja lisää mukaan loput raaka-aineet vähitellen. Mausta vokki kevyesti pippurilla ja tarjoile heti keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!