Täydellinen jälkiruoka kun haluat jotakin aikuista ja eleganttia aterian jälkeen. Päärynät saavat mielellään vetäytyä pari tuntia maukkaassa viiniliemessä, joten valmistele hyvissä ajoin. Tarjoile mielellään pienen kakun ja kevyesti vatkatun kerman kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg pieniä, kovia päärynöitä
- 4 dl kidesokeria
- 1 vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
- 2 mausteneilikkaa
- 1 kanelitanko
- 3-4 dl vettä
- 1 pullo yksinkertaista roseeviiniä
Valmistusohje
1. Kuori päärynät, säästä varret. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Hauduta päärynät puolikypsiksi. Nosta ne liemestä. Keitä lientä kokoon sakeaksi kastikkeeksi kuumalla levyllä ilman kantta.
2. Laita päärynät takaisin liemeen, hauduta ne valmiiksi. Laita ne kulhoon, siivilöi liemi päälle. Anna jäähtyä. Tarjoile kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.