Päärynät roseeviinisä

Täydellinen jälkiruoka kun haluat jotakin aikuista ja eleganttia aterian jälkeen. Päärynät saavat mielellään vetäytyä pari tuntia maukkaassa viiniliemessä, joten valmistele hyvissä ajoin. Tarjoile mielellään pienen kakun ja kevyesti vatkatun kerman kera.

Neljälle

  • 1 kg pieniä, kovia päärynöitä
  • 4 dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
  • 2 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 3-4 dl vettä
  • 1 pullo yksinkertaista roseeviiniä

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, säästä varret. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Hauduta päärynät puolikypsiksi. Nosta ne liemestä. Keitä lientä kokoon sakeaksi kastikkeeksi kuumalla levyllä ilman kantta.

2. Laita päärynät takaisin liemeen, hauduta ne valmiiksi. Laita ne kulhoon, siivilöi liemi päälle. Anna jäähtyä. Tarjoile kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.