Paahtopaistisalaatti yrttisalaatilla ja krassilla
Pieni alkuruoka maistuisi varmasti hyvältä päivällisen alkajaisiksi? Sen valmistat nopeasti muutamasta paahtopaistiviipaleesta ja vihanneksista. Tällä kertaa se tarjoillaan happaman yrttikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 12 viipaletta paahtopaistia
- ½ lavakurkku
- 4 retiisiä
- ½ tomaatti
- ½ punasipuli
Kastike
- ½ dl majoneesia
- ¾ dl kermaviiliä
- 2 tl tilliä
- 1 rkl persiljaa
- 1 tl ruohosipulia
- 1 tl rakuunaa
- 1 valkosipulinkynsi
Koristeluun
- krassia
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita majoneesi ja kermaviili, kuori ja purista mukaan valkosipuli, mausta tillillä, ruohosipulilla, persiljalla, krassilla ja rakuunalla. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen mielellään maustua kylmässä jonkin aikaa ennen tarjoilua.
2. Kuori kurkku ja leikkaa se tangoiksi, suikaloi tomaatti ja punasipuli. Asettele vihannekset kauniisti lautasille tai vadille yhdessä paahtopaistin ja retiisien kera. Koristele krassilla. Tarjoile yrttikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka