Paahtoleipä lohenmädin kera

Kun rapeaksi paahdettu leipä päällystetään katkaravuilla, majoneesilla ja lohenmädillä, syntyy yksi suosituimmista alkuruoista. Nopeaa ja herkullista.

4 annosta

  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 4 rkl kermaviiliä
  • 4 rkl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää, ilman reunoja
  • 4 tl lohenmätiä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita majoneesi ja kermaviili, mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna katkaravut kevyesti ja sekoita majoneesiin.

2. Paahda leipäviipaleita hetki.

3. Annostele katkarapumajoneesi leipäviipaleille ja pane nokare mätiä jokaisen leivän päälle. Koristele hienonnetulla tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.