Paahdetut vihannekset liemessä
Paahdetut vihannekset antavat aivan tavalliselle kasvisliemelle piristysruiskeen. Tämä on täydellinen aloitus päivälliselle, kun ulkona on kylmää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ l kasvislientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 1 kesäkurpitsa
- 2 tl oliiviöljyä
- hiutalesuolaa
Tarjoiluun
- raastettua parmesaania
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori porkkanat ja palsternakat ja paloittele ne tangoiksi. Laita ne voidellulle uunipellille ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paahda uunissa, kunnes juurekset alkavat pehmetä.
2. Leikkaa kesäkurpitsa tangoiksi ja paahda mukana uunissa n. 5 minuuttia. Ripottele päälle hiutalesuolaa.
3. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää tomaattipyree. Tarjoile lämpimiltä keittolautasilta, lisää vihannekset suoraan lautasille. Tarjoile raastetun parmesaanin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka