Paahdetut fenkolit

Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Hyvästä ruuasta ja itse kasvatetuista vihanneksistaan kuuluisassa Tertin kartanossa maisteltiin kukkakaalia, maa-artisokkaa, fenkolia ja kurpitsaa.

Ainekset

  • 2 Fenkolia
  • 2 Valkosipulin kynttä
  • timjamia
  • 1-2 rkl voita
  • 3-4 dl vettä

Valmistusohje

Huuhtele fenkolit ja leikkaa ne neljään osaan. Laita paistinpannulle fenkolit leikkuupinta alaspäin. Lisää pannulle voi, timjami ja valkosipulin kynnet. Lisää vettä niin, että fenkolit peittyvät. Laita päälle leivinpaperi ja hauduta fenkolit kypsiksi miedolla lämmöllä n. 15 min. Kun fenkolit on kypsiä, ota leivinpaperi pois ja lisää lämpöä.

Anna kaiken nesteen haihtua kunnes fenkolit ovat saaneet kauniin karamellisoituneen pinnan. Anna fenkoleiden vielä jäähtyä pannulla 10-15 minuuttia niin ne irtoavat paremmin pannulta.

Älä koske fenkoleihin kypsymisen aikana vaan anna niiden olla paikallaan koko valmistumisen ajan. Voit myös korvata osan vedestä esim. appelsiinimehulla tai Pernodilla

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!