Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdetut fenkolit

Julkaistu 23.05.2013 10:01
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 Fenkolia
  • 2 Valkosipulin kynttä
  • timjamia
  • 1-2 rkl voita
  • 3-4 dl vettä

Valmistusohje

Huuhtele fenkolit ja leikkaa ne neljään osaan. Laita paistinpannulle fenkolit leikkuupinta alaspäin. Lisää pannulle voi, timjami ja valkosipulin kynnet. Lisää vettä niin, että fenkolit peittyvät. Laita päälle leivinpaperi ja hauduta fenkolit kypsiksi miedolla lämmöllä n. 15 min. Kun fenkolit on kypsiä, ota leivinpaperi pois ja lisää lämpöä.

Anna kaiken nesteen haihtua kunnes fenkolit ovat saaneet kauniin karamellisoituneen pinnan. Anna fenkoleiden vielä jäähtyä pannulla 10-15 minuuttia niin ne irtoavat paremmin pannulta.

Älä koske fenkoleihin kypsymisen aikana vaan anna niiden olla paikallaan koko valmistumisen ajan. Voit myös korvata osan vedestä esim. appelsiinimehulla tai Pernodilla

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Latva-artisokkaa juutalaiseen tapaan ja antipasti, Samun reseptiGratinoidut endiivitFenkolikeittoMarinoitu kukkakaali -vihannessalaattiIntialainen kukkakaaliAhvenfileet
KasvislisukeGluteenitonKaappaus keittiössä -reseptitKasvisruokaKari AihinenNopeat ja helpotLisäkeruoat

Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Hyvästä ruuasta ja itse kasvatetuista vihanneksistaan kuuluisassa Tertin kartanossa maisteltiin kukkakaalia, maa-artisokkaa, fenkolia ja kurpitsaa.

Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit