Paahdetut fenkolit

Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Hyvästä ruuasta ja itse kasvatetuista vihanneksistaan kuuluisassa Tertin kartanossa maisteltiin kukkakaalia, maa-artisokkaa, fenkolia ja kurpitsaa.

Ainekset

  • 2 Fenkolia
  • 2 Valkosipulin kynttä
  • timjamia
  • 1-2 rkl voita
  • 3-4 dl vettä

Valmistusohje

Huuhtele fenkolit ja leikkaa ne neljään osaan. Laita paistinpannulle fenkolit leikkuupinta alaspäin. Lisää pannulle voi, timjami ja valkosipulin kynnet. Lisää vettä niin, että fenkolit peittyvät. Laita päälle leivinpaperi ja hauduta fenkolit kypsiksi miedolla lämmöllä n. 15 min. Kun fenkolit on kypsiä, ota leivinpaperi pois ja lisää lämpöä.

Anna kaiken nesteen haihtua kunnes fenkolit ovat saaneet kauniin karamellisoituneen pinnan. Anna fenkoleiden vielä jäähtyä pannulla 10-15 minuuttia niin ne irtoavat paremmin pannulta.

Älä koske fenkoleihin kypsymisen aikana vaan anna niiden olla paikallaan koko valmistumisen ajan. Voit myös korvata osan vedestä esim. appelsiinimehulla tai Pernodilla

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja