Paahdettua lohta ja uppomunat

4:lle hengelle

  • 600 g lohifileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • tilkka öljyä paistamiseen
  • 1 pussi pinaattia
  • 1 sipuli
  • muskottia
  • nokare voita

Uppomunat

  • 4 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

Leikkaa lohesta viistosti 4 isoa palaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista pinaateista lehtiruoti ja pese huolellisesti kylmällä vedellä. Pinaatin voi ryöpätä ennen kypsennystä jos haluaa. Kuori ja hienonna sipuli. Lämmitä pannu kuumaksi ja pariloi lohipalat molemmin puolin noin 2 minuuttia per puoli. Voit loppukypsentää lohet uunissa jos haluat. Lämmitä voi kasarissa, lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää joukkoon pinaatti ja mausta suolalla, pippurilla sekä raastetulla muskotilla.

Lämmitä vesi poreilevaksi kattilassa. Riko munat kahvikuppeihin. Lisää etikka veteen. Lisää munat yksitellen poreilevaan veteen ja pyöräytä vettä lusikalla. Näin munat muotoutuvat kauniin pisaramaisiksi. Hauduta munia 3 minuuttia ja nosta reikälusikalla tai kauhalla suoraan lohen päälle tai jäähdytä jäävedessä. Uppomunat voi hyvin valmistaa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.