Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettua lohta ja uppomunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4:lle hengelle

  • 600 g lohifileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • tilkka öljyä paistamiseen
  • 1 pussi pinaattia
  • 1 sipuli
  • muskottia
  • nokare voita

Uppomunat

  • 4 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

Leikkaa lohesta viistosti 4 isoa palaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista pinaateista lehtiruoti ja pese huolellisesti kylmällä vedellä. Pinaatin voi ryöpätä ennen kypsennystä jos haluaa. Kuori ja hienonna sipuli. Lämmitä pannu kuumaksi ja pariloi lohipalat molemmin puolin noin 2 minuuttia per puoli. Voit loppukypsentää lohet uunissa jos haluat. Lämmitä voi kasarissa, lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää joukkoon pinaatti ja mausta suolalla, pippurilla sekä raastetulla muskotilla.

Lämmitä vesi poreilevaksi kattilassa. Riko munat kahvikuppeihin. Lisää etikka veteen. Lisää munat yksitellen poreilevaan veteen ja pyöräytä vettä lusikalla. Näin munat muotoutuvat kauniin pisaramaisiksi. Hauduta munia 3 minuuttia ja nosta reikälusikalla tai kauhalla suoraan lohen päälle tai jäähdytä jäävedessä. Uppomunat voi hyvin valmistaa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiKalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaHalstrattua kalaa savoijinkaalin keraFoliossa paistettua maksaaKalagratiini foliovuoassaHöyrytettyä turskaa
Paahdettu lohiKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paahdettu lohi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Halstrattu graavilohi ja sinappimuhennetut perunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettua lohta ja uppomunat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Paahdettua cajun-lohta ja kapriskastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Paahdettua lohta ja ohrarisottoa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Loimutettua järvilohta