Paahdettua lohta ja ohrarisottoa

Herkullinen lohi saa kaverikseen hieman erilaisempaa risottoa, joka valmistetaan ohrasta.

Ainekset

  • 700 g lohifileetä
  • suolaa
  • 3 dl ohrasuurimoita
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 3 dl valkoviiniä
  • 0,5 g sahramia
  • 6 dl kalalientä
  • 30 g parmesania
  • 1 dl kermaa
  • nippu basilikaa

Valmistusohje

Leikkaa lohi nahkoineen noin sentin paksuisiksi paloiksi. Mausta ne suolalla pinnoiltaan. Kuumenna paistinpannu hyvin ja paahda kalapalat siinä molemmin puolin

Kuumenna kattila ja siinä oliiviöljyä. Kaada ohrasuurimot ja silputtu sipuli ja kuullota niin, että sipulit hiukan pehmenevät. Kaada valkoviini päälle ja mausta sahramilla.

Kuumenna kalalientä ja lisää sitä ohrarisottoon vähitellen kunnes ohra on kypsää. Raasta parmesania joukkoon ja notkista lopuksi kermalla. Nosta kattila sivuun hellalta ja viimeistele risotto basilikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.