Paahdettua cajun-lohta ja kapriskastiketta
Kokeile lohta Antti Vahteran tapaan! Mausteisen lohen kanssa toimii raikas kermaviilikastike.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Lohi
- 600 g suomustettua lohifileetä
- cajun-maustetta
- 2 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
- merisuolaa myllystä
Kapriskastike
- 2 dl kermaviiliä
- 0,5 dl majoneesia
- sitruunanmehua
- 0,5 dl kapriksia
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 dl tillisilppua
- mustapippuria myllystä
- merisuolaa myllystä
Valmistusohje
Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat cajun-mausteella pippurilla ja suolalla.
Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava.
Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja tarkista maku.
Tarjoile lohi kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje