Paahdettua cajun-lohta ja kapriskastiketta

Kokeile lohta Antti Vahteran tapaan! Mausteisen lohen kanssa toimii raikas kermaviilikastike.

Lohi

  • 600 g suomustettua lohifileetä
  • cajun-maustetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä

Kapriskastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 0,5 dl majoneesia
  • sitruunanmehua
  • 0,5 dl kapriksia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 dl tillisilppua
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä

Valmistusohje

Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat cajun-mausteella pippurilla ja suolalla.

Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava.

Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja tarkista maku.

Tarjoile lohi kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!