Paahdettu tomaatti-paprikasalaatti
Herkullisesta tomaatti-paprikasalaatista saat ruokaisamman lisäämällä salaattiin paahtopaistisiivuja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Resepti on neljälle henkilölle
- 200 g salaattia
- 3 paprikaa
- 1 kesäkurpitsa
- 3 luumutomaattia
- 2 sipulia
- 10 kpl hillosipuleita
- (150 g paahtopaistia)
- oliiviöljyä
- balsamicoa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa pestyt paprikat lohkoiksi, poista siemenet ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon kesäkurpitsa viipaleet, halkaistut tomaatit, hillosipulit sekä sipulilohkot. Mausta seos ja kaada joukkoon öljy ä sekä etikkaa.
Paahda kasvikset pannulla tai uunissa 225c n. 20 min ajan, jolloin ne alkavat saada paahtuneen pinnan.
Voit paahtamisen aikana sekoittaa niitä muutamia kertoja ja lisätä vähän öljyä, mikäli kasvikset näyttävät kuivilta. Paahtamisen jälkeen anna niiden hetki jäähtyä ja nosta ne sitten revityn salaatin päälle.
Yhdessä annoksessa:
Energiaa 150 kcal
Proteiinia 3g (8 E%)
Rasvaa 11g (66 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 1,5g (14% kokonaisrasvasta, eli rasvan laatu on hyvä)
Hiilihydraatteja 10g (27 E%)
Kuitua 4g
Suolaa 1,3g
Vinkki: Paahtopaisti nostaa annoksen energiamärää 60 kcal ja proteiinimäärää lähes 12g. Rasvan määrä ei lisäänny juuri lainkaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan