Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5670980/landscape16_9/515/290/8f17306df1b164bc07de0c07a5d3c0ff/jk/623711-8352.jpg)
Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti on näppärä tarjoiltava, joka sopii arkeen ja juhlaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 10 luumutomaattia
- 1 ruukku rucolaa
- 150 g mozzarellaa
- 2 tl kuivattua basilikaa
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- hunajaa
Valmistusohje
Halkaise tomaatit ja lado ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta tomaatit suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä, hunajalla ja basilikalla. Paahda tomaatteja 150 asteisessa uunissa tunnin ajan ja jäähdytä hetki.
Nostele lautasille tai kulhoon ja revi päälle rucola-salaattia. Leikkaa juusto ohuiksi paloiksi ja nosta ne kevyesti salaatin päälle. Valuta päälle balsamicoa ja oliiviöljyä. Tarjoa bruschetan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka