Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti

Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti on näppärä tarjoiltava, joka sopii arkeen ja juhlaan.

Ainekset

  • 10 luumutomaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 150 g mozzarellaa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • hunajaa

Valmistusohje

Halkaise tomaatit ja lado ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta tomaatit suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä, hunajalla ja basilikalla. Paahda tomaatteja 150 asteisessa uunissa tunnin ajan ja jäähdytä hetki.

Nostele lautasille tai kulhoon ja revi päälle rucola-salaattia. Leikkaa juusto ohuiksi paloiksi ja nosta ne kevyesti salaatin päälle. Valuta päälle balsamicoa ja oliiviöljyä. Tarjoa bruschetan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!