Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettu graavilohi ja sinappimuhennetut perunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Graavattu lohi on hyvää paahdettavaksi joko grillipannussa tai hiiligrillissä. Sinappimuhennettujen perunoiden kanssa tästä ateriasta tulee juhla!

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 600 g lohifileetä keskiosasta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl murskattua valkopippuria
  • 1 nippu tilliä
  • 2 tl rypsiöljyä

Sinappimuhennetut perunat

  • 500 g uusia perunoita
  • muutama tillinoksa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl makeahkoa sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • tilliä
  • voissa paistettua tuoretta pinaattia

Valmistusohje

1. Hiero lohipalaan sokeria, suolaa, pippuria ja tillinvarsia (ota talteen tillin lehtitupsut ja säästä ne tarjoiluun). Anna olla huoneenlämmössä pari tuntia, niin että sokeri ehtii sulaa jonkin verran. Työnnä lohipala muovipussiin, sulje ja pane jääkaappiin vähintään 24 tunniksi. Käännä pussi puolivälissä.

2. Keitä perunat kypsiksi suolavedessä muutamia tillinoksia mukanaan. Keitä kermaa kokoon, niin että puolet on jäljellä. Vatkaa yhteen sinappi, sokeri ja viinietikka. Lisää öljy tipoittain ja vatkaten. Sekoita sinappikastike kermaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele perunat kastikkeeseen ja pidä lämpimänä, mutta älä anna kiehua enää.

3. Leikkaa lohi annospaloiksi ja penslaa öljyllä. Paahda paloja kummaltakin puolelta 2 minuuttia kuumassa grillipannussa tai grillaa hiiligrillissä. Paista pinaattia nopeasti voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lohi pinaatin ja sinappimuhennettujen perunoiden kanssa. Koristele tillillä.

Lisää aiheesta:

Lohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraGrillattua koljaa siiderikastikkeellaHalstrattu graavilohi sinappihollandaisen keraUunilammascurryLohipyttipannuGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen kera
Grillattu lohiGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi
  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 21.06.201707:44
    Pääruoat

    Chimichurri-lohi vartaassa ja mangoslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattu lohi vuohenjuuston kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillilohta ja tillihollandaise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattua graavilohta