Paahdettu broileri pähkinäsalaatti
Maukas broileri-pähkinäsalaatti sopii niin juhlaan kuin arkeen. Salaatti on myös runsasproteiininen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle hengelle
- 300 g salaattia
- 1 tlk mangoa / 1 tuore mango
- 1 granaattiomena
- 1 kypsä avocado
- 4 maustamatonta broilerin filettä
- 2 rkl saksanpähkinöitä
- 2 rkl suolapähkinöitä
- 2 rkl pistaasipähkinöitä
- 2tl viispippuria
- öljyä
- suolaa
Valmistusohje
Aloita salaatin valmistus maustamalla ja kypsentämällä broilerin fileet. Mausta fileet suolalla ja anna maustua hetki. Murskaa sillä aikaa pähkinät ja viispippuriseos hienoksi tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla ja kaada seos lautaselle. Kaada kevyesti öljyä fileiden pintaan ja pyörittele ne pähkinämausteseoksessa. Kuumenna paistinpannu ja paista nopeasti väri fileisiin. Nosta ne uunivuokaan ja kypsennä mehukkaan kypsäksi uunissa 175 asteessa 20 minuutin ajan.
Pese ja revi salaatti kulhoon. Viipaloi kypsä mango, halkaise avocado, poista kuori sekä kivi ja leikkaa lohkoiksi salaatin päälle. Leikkaa myös granaattiomena puoliksi ja kaavi siemenet salaatin pinnalle.
Nosta kypsät fileet uunista ja viipaloi pähkinäiset fileesiivut pinnalle.
Yhden annoksen ravintosisältö:
Energiaa 485 kcal
Proteiinia 32g (26 E%, annos on runsasproteiininen)
Hiilihydraatteja 15g (12 E%)
Kuitua 7g
Rasvaa 33g (61 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (12% kokonaisrasvasta, annoksen rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 1,7g (annoksessa on suositusten mukainen määrä suolaa)
Tämän annoksen kanssa kannattaa nauttia täysjyväleipää, näin ateriaan saadaan lisää hiilihydraatteja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa