Paahdettu broileri pähkinäsalaatti

Maukas broileri-pähkinäsalaatti sopii niin juhlaan kuin arkeen. Salaatti on myös runsasproteiininen.

Neljälle hengelle

  • 300 g salaattia
  • 1 tlk mangoa / 1 tuore mango
  • 1 granaattiomena
  • 1 kypsä avocado
  • 4 maustamatonta broilerin filettä
  • 2 rkl saksanpähkinöitä
  • 2 rkl suolapähkinöitä
  • 2 rkl pistaasipähkinöitä
  • 2tl viispippuria
  • öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Aloita salaatin valmistus maustamalla ja kypsentämällä broilerin fileet. Mausta fileet suolalla ja anna maustua hetki. Murskaa sillä aikaa pähkinät ja viispippuriseos hienoksi tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla ja kaada seos lautaselle. Kaada kevyesti öljyä fileiden pintaan ja pyörittele ne pähkinämausteseoksessa. Kuumenna paistinpannu ja paista nopeasti väri fileisiin. Nosta ne uunivuokaan ja kypsennä mehukkaan kypsäksi uunissa 175 asteessa 20 minuutin ajan.

Pese ja revi salaatti kulhoon. Viipaloi kypsä mango, halkaise avocado, poista kuori sekä kivi ja leikkaa lohkoiksi salaatin päälle. Leikkaa myös granaattiomena puoliksi ja kaavi siemenet salaatin pinnalle.

Nosta kypsät fileet uunista ja viipaloi pähkinäiset fileesiivut pinnalle.

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa 485 kcal

Proteiinia 32g (26 E%, annos on runsasproteiininen)

Hiilihydraatteja 15g (12 E%)

Kuitua 7g

Rasvaa 33g (61 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (12% kokonaisrasvasta, annoksen rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 1,7g (annoksessa on suositusten mukainen määrä suolaa)

Tämän annoksen kanssa kannattaa nauttia täysjyväleipää, näin ateriaan saadaan lisää hiilihydraatteja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!