Mainos
Mainos

Pehmeä omenamousse saa tässä reseptissä kanelilta maistuvan hyytelöpeitteen.

Neljälle

  • ½ dl kidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 munankeltuainen
  • 2 liivatelehteä
  • ½ dl omenasosetta
  • 1 ½ dl kuohukermaa

Kanelihyytelö

  • 2 liivatelehteä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • ½ dl makeaa jälkiruokaviiniä
  • 1 dl vettä

Tarjoiluun

  • juoksevaa hunajaa
  • omenalastuja

Valmistusohje

1. Omenavaahto: Vatkaa kidesokeri, munat ja keltuainen ilmavaksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa omenasose munavaahtoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kattilassa, lisää ne omena-munavaahtoon ja sekoita. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varoen mukaan omenaseokseen. Kaada neliskulmaiseen vuokaan, anna jähmettyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

2. Kanelihyytelö: Laita liivatteet kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Keitä kanelia, sokeria, sitruunamehua, viiniä ja vettä muutama minuutti. Lisää liivatteet kuumaan kaneliseokseen ja sekoita. Kaada hyytelö moussen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

3. Leikkaa vaahto ruuduiksi, norota hunajaa neljälle lautaselle ja asettele vaahtoneliöt päälle. Koristele omenalastuin.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.