Pehmeä omenamousse saa tässä reseptissä kanelilta maistuvan hyytelöpeitteen.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Neljälle
- ½ dl kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 1 munankeltuainen
- 2 liivatelehteä
- ½ dl omenasosetta
- 1 ½ dl kuohukermaa
Kanelihyytelö
- 2 liivatelehteä
- 1 tl jauhettua kanelia
- 2 rkl kidesokeria
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- ½ dl makeaa jälkiruokaviiniä
- 1 dl vettä
Tarjoiluun
- juoksevaa hunajaa
- omenalastuja
Valmistusohje
1. Omenavaahto: Vatkaa kidesokeri, munat ja keltuainen ilmavaksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa omenasose munavaahtoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kattilassa, lisää ne omena-munavaahtoon ja sekoita. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varoen mukaan omenaseokseen. Kaada neliskulmaiseen vuokaan, anna jähmettyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.
2. Kanelihyytelö: Laita liivatteet kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Keitä kanelia, sokeria, sitruunamehua, viiniä ja vettä muutama minuutti. Lisää liivatteet kuumaan kaneliseokseen ja sekoita. Kaada hyytelö moussen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
3. Leikkaa vaahto ruuduiksi, norota hunajaa neljälle lautaselle ja asettele vaahtoneliöt päälle. Koristele omenalastuin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.