Omenavaahtoa kanelihyytelön kanssa
Pehmeä omenamousse saa tässä reseptissä kanelilta maistuvan hyytelöpeitteen.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Neljälle
- ½ dl kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 1 munankeltuainen
- 2 liivatelehteä
- ½ dl omenasosetta
- 1 ½ dl kuohukermaa
Kanelihyytelö
- 2 liivatelehteä
- 1 tl jauhettua kanelia
- 2 rkl kidesokeria
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- ½ dl makeaa jälkiruokaviiniä
- 1 dl vettä
Tarjoiluun
- juoksevaa hunajaa
- omenalastuja
Valmistusohje
1. Omenavaahto: Vatkaa kidesokeri, munat ja keltuainen ilmavaksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa omenasose munavaahtoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kattilassa, lisää ne omena-munavaahtoon ja sekoita. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varoen mukaan omenaseokseen. Kaada neliskulmaiseen vuokaan, anna jähmettyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.
2. Kanelihyytelö: Laita liivatteet kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Keitä kanelia, sokeria, sitruunamehua, viiniä ja vettä muutama minuutti. Lisää liivatteet kuumaan kaneliseokseen ja sekoita. Kaada hyytelö moussen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
3. Leikkaa vaahto ruuduiksi, norota hunajaa neljälle lautaselle ja asettele vaahtoneliöt päälle. Koristele omenalastuin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti