Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenavaahtoa kanelihyytelön kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pehmeä omenamousse saa tässä reseptissä kanelilta maistuvan hyytelöpeitteen.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

Neljälle

  • ½ dl kidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 munankeltuainen
  • 2 liivatelehteä
  • ½ dl omenasosetta
  • 1 ½ dl kuohukermaa

Kanelihyytelö

  • 2 liivatelehteä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • ½ dl makeaa jälkiruokaviiniä
  • 1 dl vettä

Tarjoiluun

  • juoksevaa hunajaa
  • omenalastuja

Valmistusohje

1. Omenavaahto: Vatkaa kidesokeri, munat ja keltuainen ilmavaksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa omenasose munavaahtoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kattilassa, lisää ne omena-munavaahtoon ja sekoita. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varoen mukaan omenaseokseen. Kaada neliskulmaiseen vuokaan, anna jähmettyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

2. Kanelihyytelö: Laita liivatteet kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Keitä kanelia, sokeria, sitruunamehua, viiniä ja vettä muutama minuutti. Lisää liivatteet kuumaan kaneliseokseen ja sekoita. Kaada hyytelö moussen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

3. Leikkaa vaahto ruuduiksi, norota hunajaa neljälle lautaselle ja asettele vaahtoneliöt päälle. Koristele omenalastuin.

Lisää aiheesta:

Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydykeVadelmavaahtoa ja -sorbettiaSuklaavanukasOmenamarenkiPääsiäiskakkuMinileivokset kevyellä mustikkamoussella
Makea hyytelöKevytGluteenitonKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makea hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jogurttihyytelöä ja mansikoita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raparperihyytelö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raparperihyytelö paahdetuilla manteleilla

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Veriappelsiinihyytelö hedelmien kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Appelsiinihyytelö