Omenapossu

Omenat ja sipulit sopivat täydellisesti suolaisen possun seuraksi.

4 annosta

  • 500 g porsaankylkeä viipaleina
  • 4 sipulia
  • 4 kiinteää, hapanta omenaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori omenat, poista siemenkodat ja laikkaa tasakokoisiksi viipaleiksi. Leikkaa lihaviipaleista kamara. Paista viipaleet kullanruskeiksi ja nosta ne paistinpannun kokoiselle lautaselle. Asettele omenaviipaleet lihan päälle.

2. Kuullota sipulit lihan paistinrasvassa, mutta älä ruskista. Valuta sipulihakkeluksesta rasva ja levitä hakkelus omenaviipaleille. Siirrä annokset lautaselta varovasti tyhjälle paistinpannulla. Lisää hieman vettä ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia.

3. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja tarjoa höyryävän kuumien keitinperunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat