Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omena-perunasosetta silavan ja sipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 4 keskikokoista perunaa
  • 2 omenaa
  • 2½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 4 siivua savusilavaa tai pekonia
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • ½ jauhettu muskottipähkinä

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja omenat, kuutioi perunat ja viipaloi omenat. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää peruna- ja omenapalat sekä sokeri. Keitä kannella peitettynä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet. Kaada neste pois ja pidä lämpimänä.

2. Suikaloi ja paista silava rapeaksi ja valuta rasva. Kuori ja viipaloi sipuli ja paista se pehmeäksi pannulle jääneessä rasvassa.

3. Kaada peruna- ja omenaseos kulhoon. Sekoita joukkoon voi ja mausta jauhetulla muskottipähkinällä. Lisää päälle silavapalat ja sipuli.

Tämän ruoan saksankielinen nimi on Himmel und Erde, mikä tarkoittaa taivasta ja maata. Nimi viittaa aineksiin, jotka tulevat sekä yläilmoista että maasta. Saksassa sose tarjoillaan perinteisesti verimakkaran kera.

Lisää aiheesta:

Paistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaJogurttiperunatKassleria chutneyn ja lohkoperunoiden keraPerunamuhennosta makkarasuikaleiden ja sipulin keraTäytetyt ryynimakkarat ja viipaleperunatMaissi-peruna-papumuhennos
SiankylkiLisäkeruoatKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punakaalia viherhomejuustolla ja siankyljellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Läskisipsit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera