Omena-perunasosetta silavan ja sipulin kera
Tämän ruoan saksankielinen nimi on Himmel und Erde, mikä tarkoittaa taivasta ja maata. Nimi viittaa aineksiin, jotka tulevat sekä yläilmoista että maasta. Saksassa sose tarjoillaan perinteisesti verimakkaran kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 keskikokoista perunaa
- 2 omenaa
- 2½ dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 4 siivua savusilavaa tai pekonia
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- ½ jauhettu muskottipähkinä
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja omenat, kuutioi perunat ja viipaloi omenat. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää peruna- ja omenapalat sekä sokeri. Keitä kannella peitettynä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet. Kaada neste pois ja pidä lämpimänä.
2. Suikaloi ja paista silava rapeaksi ja valuta rasva. Kuori ja viipaloi sipuli ja paista se pehmeäksi pannulle jääneessä rasvassa.
3. Kaada peruna- ja omenaseos kulhoon. Sekoita joukkoon voi ja mausta jauhetulla muskottipähkinällä. Lisää päälle silavapalat ja sipuli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje