Mainos
Mainos

Suo itsellesi se ylellisyys, että hankit munakaspannun. Silloin et ota riskiä, että muita makuja tarttuisi herkkään omelettiin. Munakas ei myöskään tartu pannuun niin herkästi, jos siinä ei paisteta koskaan muuta. Valitse paksupohjainen pannu, jossa on pyöristetyt reunat. Äläkä tiskaa pannua koskaan, vaan pyyhi vain talouspaperilla ennen kuin se on jäähtynyt.

Yhdelle

  • 3 munaa
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Riko munat kulhoon, lisää suolaa ja valkopippuria ja vatkaa nopeasti haarukalla munien rakenne rikki. Älä vispaa liikaa, munaseoksen pitää olla venyvää, ei liian tasaista eikä kuohkeaa.

2. Kuumenna pannu ja tipauta siihen voinokare. Kääntele pannua niin, että voi peittää pohjan ja sivut. Kaada omelettiseos pannuun niin pian kun voi on lakannut vaahtoamasta. Sekoita nopeasti puuhaarukalla tai -lastalla. Ravista pannua muutaman kerran edestakaisin ja sekoita varovasti pinnalta. Munakas on valmis, kun pohja on hyytynyt, mutta pinta on vielä vähän kostean kermainen.

3. Kallista pannua itsestäsi poispäin. Nosta itsesi puoleista munakkaan reunaa lastalla ja kääri tai taivuta munakas kaksinkerroin. Anna munakkaan olla hetki paikoillaan, jolloin pysyt tilanteen herrana ennen kuin kumoat sen lautaselle. Kallista lautasta paistinpannua kohti, heilauta pannua ranneliikkeellä ja kumoa tai liu'uta omeletti pannun reunan yli lautaselle. Nyt lautasella pitäisi olla kullanruskea kahtia taitettu omeletti, jonka voit vielä penslata nopeasti pehmeällä voilla. Tarjoile heti: ruokailijat odottavat omelettia, ei päinvastoin.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.