Sami Garam loihtii grillissä maukkaan ja helppovalmisteisen kanaherkun. Mehevän broilerin seuraksi istuvat raikas salaatti ja täyteläinen kastike. Voit valmistaa broilerin siihen tarkoitetulla höyrystystelineellä tai vaikka oluttölkkiä apuna käyttäen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 1 broileri
- paprikajauhetta
- curryjauhetta
- suolaa
- 2 dl olutta
- lehtisalaattia
- 2 tomaattia
- yrttimaustettua creme fraichea
- 1 aurinkokuivattu tomaatti
- basilikaa
Valmistusohje
Sulata broileri jääkaappilämpötilassa ja mausta sen pinnat paprikajauheella, currylla ja suolalla. Mausta broileria myös sisäpuolelta mahdollisuuksien mukaan.
Kaada olut höyrytystelineeseen tai jätä se tölkkiin ja aseta broileri pystyyn sen päälle.
Kuumenna grilli ja nosta broileri, olutastioineen ritilän päälle. Kypsennä tunnin verran grillikuvun alla. Tähän voi käyttää kaasu- tai pallogrilliä.
Suikaloi salaatti ja leikkaa tomaatti viipaleiksi. Sekoita ne keskenään. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit vähän pienempään muotoon ja sekoita creme fraicheen.
Kun broileri on kypsä, irrota siitä paloja ja tee annos niin, että alimmaiseksi tulee vihreää salaattia, sitten broileria ja lopuksi aurinkokuivattujen tomaattien kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.