Oliivisilavoitu porsaanpaisti

Jos sinulla on tuoreita yrttejä, käytä niitä tuplamäärä kuivattuihin verrattuna. Ja jos sinulla on rosmariinia, voit työntää muutaman oksan sitäkin paistiin, jolloin siitä tulee vielä parempi.

6-8 hengelle

  • 2 kg tuoretta porsaanpaistia
  • 20 pimentolla täytettyä vihreää oliivia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl kuivattua rosmariinia
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 laakerinlehti

Lisäksi

  • uunitomaatteja
  • vihreitä papuja pekonin kera

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pistele terävän veitsen kärjellä paistiin pikkuviiltoja ja työnnä niihin oliiveja. Mausta liha kauttaaltaan suolalla, pippurilla, rosmariinilla ja timjamilla. Nosta paisti uunivuokaan ja murustele päälle laakerinlehti.

2. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta liha juuri uunin keskitason alapuolelle. Paista kunnes mittari näyttää 75-80 astetta, noin 1,5 tuntia

3. Uunissa paistetut tomaatit ja viherpapuniput, joiden ympäri on kietaistu pekoni ovat hyviä lisäkkeitä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.