Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oliivifocaccia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 50 g hiivaa
  • 6 dl vettä
  • hyvää, maukasta oliiviöljyä
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia
  • silppuna
  • merisuolaa
  • n. 11 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl kivettömiä kalamataoliiveja pienittynä
  • 1 rkl rosmariinia
  • focaccian pinnalle

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi - jos käytät kuivahiivaa, lämmitä vesi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita veteen 1 tl merisuolaa, 0,5 dl oliiviöljyä sekä 3 dl jauhoista. Peitä ja jätä hetkeksi sivuun lämpimään paikkaan. Silppua sillä välin oliivit ja rosmaariini. Kun vehnäjauholietteen pinta alkaa kuplimaan, vaivaa taikinaan rosmariini sekä loput vehnäjauhot. Tarkoitus on saada koostumukseltaan melko löysä taikina. Älä säikähsä jos taikina muistuttaa paksua puuroa; matala lämpö ja iso hiivan määrä tekevät siitä uunissa ihan kauniin!

Kumoa taikina korkeareunaiselle, leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Töki sormilla focaccian pintaan paljon sentin syvyisiä kuoppia ja liruta päälle oliiviöljyä. Työnnä kuoppiin oliiveja sekä rosmariinin oksia. Jauha pari teelusikallista merisuolaa morttelissa hienommaksi. Itse pidän focaccian päällä melko isorakeisesta merisuolasta, joten rikon vain suurimmat, purukalustolle vaaralliset suolakiteet. Mausta leivän pinta merisuolalla ja paista uunissa 175 asteessa n. puoli tuntia.

Focaccia kohoaa aika paljon ja jos tuntuu, että se ottaa pintaan väriä jo kauan ennen kuin se on sisältä kypsä, peitä leipä foliolla ja laske lämpöä 10 astetta.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Focaccia-tauluKoko Suomi leipoo: Lauran Yrteillä täytetty koristeleipäMaalaisciabatta ja Bruschettat maalaisciabattastaYrttinen kaurafocacciaAnjovisöljypitsatMehevä ruispatonki
FocacciaSuolaiset leivonnaisetKananmunatonLaktoositonVappuKasvisruokaUusivuosiBrunssiJuhlatLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia
  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrttinen kaurafocaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipuli-focaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Focaccialeivät